Viikko 42: 15x400m intervallitreeni

Tällä viikolla tehdään 15x400m intervallitreeni, joilla kehitetään juoksun rentoutta ja taloudellisuutta reippaassa vauhdissa. Vetoja ei ole tarkoitus repiä täysiä, joten palautusten ei tässä treenissä tarvitse olla kovin pitkiä. Sopiva vauhti 400m vetoihin on noin 5-10km kisavauhti ja sopiva palautus vetojen välissä on 45-90s kävelyä tai hölkkää.

Aloitetaan treeni juoksemalla kevyesti 15-20min, jonka jälkeen tehdään muutamat koordinaatioliikkeet ja avaavat 10-15sek kiihdytykset rennon kovaa. Keskity vedoissa rentoon juoksutekniikkaan, vältä hampaat irvessä repimistä. Anna jalkojen rullata rennosti ja pyri pitämään askelkontakti maahan mahdollisimman lyhyenä. Juokse treeni joko radalla tai tasaisella tiellä. Myös tasainen pätkä pururadalla on oiva paikka tälle treenille. Loppuun juostaan 15min kevyt loppuverryttely.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X