Viikko 44: Peruskestävyyttä hiihtäen

Hiihto on erinomainen tukilaji juoksulle ja monille polkujuoksijoille tapa pitää peruskuntoa yllä talvikauden aikana. Juoksussa tapahtuvan iskutuksen sijaan hiihto antaa kehon palautua juoksun aiheuttamista rasituksista. Jos perinteisen potku on suunnaltaan ja räjähtävältä voimantuotoltaan juoksun kaltainen, niin luisteluhiihto taas vahvistaa vieläkin monipuolisemmin jalkojen lihaksia. Myös keski- ja ylävartalo tekevät töitä, joka juoksussa jää varsin vähäiseksi. Näin ylävartalon ryhti pysyy juoksun aikana paremmin kasassa väsyneenäkin.

Tällä viikolla tehdäänkin normaali 60-90 minuutin peruskestävyysharjoitus hiihtäen. Tällä lenkillä sykkeet tulisi pitää aerobisen kynnyksen alapuolella, jotta harjoituksesta saadaan se hyöty, mitä sillä haetaan. Talvikauden aikana hiihtoa kannattaa ehdottomasti hyödyntää peruskestävyyspohjan rakentamisessa. Myös reippaampia vauhtikestävyyslenkkejä voi hyvin tehdä ladulla.

Nautinnollisia hiihtelyjä kaikille!

-Juuso

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X