ITRA tutuksi Suomessa

Uutena bloggaajana lienee pieni esittely paikallaan alkuun. Olen keski-ikäinen perheen isä, joka huomasi jossain vaiheessa elämää, että kunto on päässyt rapistumaan. Tästä alkoi juokseminen ja sen myötä löysin myös polkujuoksun. Käytännössä nolla kunnosta on päädytty juoksemaan ultramatkoja metsissä ja kuten yleensä käy matkat vain pitenevät. Kun mikään ei todellakaan riitä…..

Olen vuosia kuitenkin ollut tekemisissä urheilun parissa heikosta kunnostani huolimatta. Lähinnä sen takia, että nautin yhteisen hyvän tuottamisesta ja sen parissa työskentelystä. Olen ollut vuosia salibandyn, jalkapallon sekä jääkiekon kanssa tekemisissä. Tehtäviä on kertynyt CV:hen todella monesta roolista ja niistä kaikista on jotain opittu ja niistä on hyvä ammentaa.

Olen myös aina ollut sitä mieltä, että asioihin, jotka itseä koskettaa tai kiinnostaa pitää pyrkiä vaikuttamaan tai viemään niitä eteenpäin. Polkujuoksun osalta tämä tarkoittaa minulle sitä, että asetuin ehdokkaaksi maaedustajan toimeen International Trail Running Associationiin (ITRA). Valintani vahvistui huhtikuussa 2019 ja toimikauteni kestää maaliskuuhun 2023. Pitkä pesti, mutta työryhmä tyyppinen työskentely usein on.

 

 

Vuonna 2013 perustetun ITRA:n missio on promotoida polkujuoksua kansainvälisellä tasolla urheiluna, joka sopii kaikille. Tätä viestiä viedään eteenpäin jakamalla hyviä käytänteitä, ylläpidetään ja kehitetään terveysohjelmaa (Quartz Health Program), tuetaan kisajärjestäjiä kisojen laadun suhteen sekä osallistutaan kestävän kehityksen tekoihin, tutkimuksiin ja tekoihin ympäristön suhteen. Lisäksi on useita muita toimia joita ITRA tuottaa palveluna kisajärjestäjille tai juoksijoille.

Tämä saattaa kuulostaa melko korkealentoiselta, tästä syystä tulevissa blogeissa avaan enemmän minkälaisia työryhmiä sekä palveluita ITRA:ssa tuotetaan tai minkä parissa työskennellään.

Jos tämä blogi herätti kysymyksiä tai haluaisit jutella muuten vain lisää ITRA:sta tai polkujuoksusta, tavoitat minut helpoiten nr.runners.fin@itra.run tai Facebookissa ITRA Finland tai Instagramissa @itra.finland

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X