Viikko 47: Mäkitunkkaus NUTS Köykkyri hengessä.

Polkujuoksukansa kokoontuu tällä viikolla Kempeleen Köykkyriin, Suomen pienimpään laskettelukeskukseen, päättämään polkukauden. Alkulämmöt pikkujouluihin otetaan tunnista kuuteen tuntiin kestävällä mäkihupailulla. Tätä kannattaa kokeilla myös kotona.

Mäkitunkkaus eli rinneharjoitus on hyvä peruskestävyysharjoitus, jossa jalat tottuvat ylä- ja alamäen vaatimuksiin, esimerkiksi pidempiä tunturi- tai vuorikisoja silmällä pitäen. Sauvojen kanssa harjoituksesta saa monipuolisen ja hyvät treenin talven hiihtoja tukemaan.

Suuntaa paikalliseen laskettelurinteeseen tai tekomäkeen. Nouse rinteet ylös kävellen pitäen sykkeet peruskestävyysalueella. Tämä voi olla hyvin rauhallinen vauhti ja alussa kannattaa ottaa maltilla. Alamäet hölkätään rennon reippaasti rullaten alas ja lähdetään uuteen nousuun. Hyvä harjoituksen kesto on puolestatoista tunnista ylöspäin. Aloittelija voi tehdä harjoituksen puolen tunnin verryttelyillä tasaisemmalla ja tunnin rinteessä kävelemällä.

Tämä harjoitus kannattaa ehdottomasti tehdä porukalla.

Nähdään Köykkyrissä,

Mikko

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X