Lumipolkujuoksun suosio kasvaa vauhdilla

Tunnelmallinen lumipolkujuoksutapahtuma Himos Winter Trail myytiin loppuun muutamassa viikossa

Kuva: Jani Sompi

Jämsän Himoksella 17.-18.1.2020 järjestettävä talvinen polkujuoksutapahtuma Himos Winter Trail on toiminut lumipolkujuoksun sanansaattajana Suomessa. Tapahtuman taustalla on suunnistusseura Jämsän Retki-Veikot, joka on tuonut suunnistajien käyttämät upeat talviset harjoituspaikat laajempaan tietoisuuteen ja luonut lumipolkujen ympärille suosituksi nousseen talvitapahtuman.

Ensimmäisenä tapahtumavuonna Himos Winter Trail -reiteille uskalsi 172 osallistujaa, toisessa tapahtumassa kokeilijoita oli jo 352 ja nyt vuoden 2020 tapahtuman 600 paikkaa varattiin hetkessä loppuun.

–          Olemme joutuneet rajoittamaan tapahtuman osallistujakiintiötä ensimmäistä kertaa. Tulijoita meillä olisi reilumminkin. Lumipoluilla ohittaminen on kesäkeliä vaativampaa, mihin reagoimme myös porrastamalla eri sarjojen lähtöryhmiä uudella tavalla, kiteyttää tapahtumajohtaja Juha Taini.

Himos Winter Trail tarjoilee osallistujille vaihtelevia lumipolkuja niin yöpolkujuoksussa kuin päiväpoluilla. Ulkotulien vauhdittaman yöpolkujuoksun tarjoama eksotiikka on jo tuonut tapahtumaan kokeilijoita ulkomaita myöten, mm. Virosta, Ruotsista, Unkarista ja Venäjältä.

–          Tapahtumaamme on tullut tiedusteluja aina Japanista saakka. Heitä kiinnostaa erityisesti yöpolkujuoksun tunnelmallisuus. Talvella luonto näyttää kauneutensa eri tavalla ja harva tunnistaa polkuja samoiksi kesätapahtumaamme verrattuna, Taini analysoi.

Kuva: Milka Koskinen

Vaikka ihmisten auki pitämiä lumipolkureittejä ovat lähiöt pullollaan, ovat Himoksen tapahtumajärjestäjät valinneet vaativamman tien. Tapahtuma järjestetään täydellisessä lumierämaassa hiljaisuuden keskellä.

–          Reittien ylläpito vaatii paljon työtä, sillä alueella ei ole talvisin juuri luontaista liikettä. Olemmekin kehittäneet reittien ylläpitämiseen itsevalmistetun lumiauran, joka liikkuu maastossa vauhdilla kahden hengen voimin, paljastaa tapahtuman reittipäällikkö Petteri Koskinen.

Positiivisen osallistujakokemuksen varmistamiseksi polkuja pohjustetaan ensilumista alkaen ja tapahtumareitille luodaan ohituspaikkoja.

winter.himostrail.fi

Teksti: Jorma Taini

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X