Viikko 48: Vauhdikas porrastreeni.

Kuntoportaiden suosio on huimassa nousussa ja uusia portaita rakennetaan suosituille ulkoilualueille. Portaat innostavat myös uusia liikkujia kuntoilemaan ja mikä parasta, portaissa pääsee vaihtamaan kuulumisia muiden kuntoilijoiden kanssa. Sosiaalisen puolen lisäksi tarjoaa portaat oivan harjoittelupaikan ja mahdollisuuden kehittää mäen nousu- ja laskukykyä monipuolisesti.

Viikon harjoituksena tehdään vauhdikas porrastreeni, jossa pääsee jo hengästymään ja ottamaan itsestään mittaa. Tämä harjoitus on hyvä tehdä hyvin palautuneena edellisistä harjoituksista. Verryttele puolituntia juoksemalla portaiden luokse ja kävelemällä muutaman kerran portaat ylös ja alas. Vauhtiosuudessa juostaan rennosti poraat ylös ja alas kahdenkymmen minuutin ajan. Askella joka portaalle ja pyri pitämään juoksu mahdollisimman rentoja ja ylävartalo ryhdikkäästi pystyssä. Voit keventää harjoitusta kävelemällä reippaasti osan noususta tai tehdä joka toisen nousun kävellen. Loppuverryttelyksi käy kotimatka hölkäten.

Harjoitukseen kannattaa innostaa kaveri mukaan. Yhdessä tekeminen tsemppaa, eikä eritasoinenkaan kaveri pääse häviämään kovin kauas samoista portaista.

Mikko

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X