Viikko 49: Itsenäisyyspäivän lumilenkki.

Suurin osa maastamme on saanut kauniin lumipeitteen antamaan valoa ja talven iloa ulkoilijoille. Talvinen metsä antaa uuden näkökulman tutuille poluille, eikä poluilla tarvitse edes pysyä. Kiipeä kukkulalle, pöllytä lunta ja pidä hauskaa. Leikkikenttä on sinun.

Itsenäisyyspäivänviikon harjoituksena tehdään lumilenkki metsään ja poluille. Valitse tuttuja tai tuntemattomia polkuja ja poikkea välillä umpihankeen, käy valloittamassa kukkuloita ja laskeudu vauhdikkaasti mäkiä. Hangessa juoksu on raskasta ja hankijuoksupätkiä kannattaa jaksottaa välillä kävelemällä. Umpihangessa juoksu kehittää vartalon hallintaa, rymyämiskykyä ja korkealla polvella juoksu kehittää juoksutekniikkaa. Mahtavaa vaihtelua kesän jälkeen.

Lumessa juostessa ja liikkuessa on tärkeä suojata nilkat lumelta tarkoitukseen sopivilla säärystimillä. Myös hihansuut, vyötärö ja kaulus on hyvä suojata hyvin. Osaksi päällekkäinen kerrospukeutuminen on paras vaihtoehto ja näin voi päällimmäistä takkia ottaa välillä pois vauhdikkaammassa menossa. Lumisissa olosuhteissa pärjää hyvin nastattomalla polkujuoksukengällä. Jos on tarkoitus pysähtyä eväs- tai muulle tauolle, kannattaa ottaa lämmin taukotakki reppuun.

Vapaapäivän kunniaksi kannattaa ottaa koko perhe mukaan. Pelipaikoille voi mennä yhdessä kävelemällä ja innokkaimmat vanhemmat voivat tehdä lumessa tai mäessä lyhyitä lenkkejä ja välillä leikkiä tenavien kanssa. Eväshetki kruunaa mukavan metsäpäivän.

Hyvää itsenäisyyspäivää,

Mikko

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X