Viikko 50: Juoksutekniikkaharjoitukset, osa 1.

Pimeintä vuodenaikaa lähestyttäessä on hyvä palata perusasioiden äärelle ja hakea motivaatiota juoksuharjoitteluun erilaisten harjoitteiden kautta. Juoksuvauhtiin vaikuttavat oleellisesti juoksutekniikka ja lihaksiston toiminta. Juoksijan tekniikkaharjoitteilla (drilleillä) harjoitetaan juoksun eri vaiheita ja niiden yhdistyminen näkyy parempana juoksuasentona, vähempinä vammoina ja tehokkaampana sekä taloudellisempana juoksuna. Tekniikkaharjoitukset sopivat kaikille aivan aloittelijoista aina kilpaurheilijoihin.

Viikon harjoituksessa tehdään tekniikkaharjoituksena polvennostokävely ja pakarajuoksu. Tekniikkaharjoituksia on hyvä tehdä esimerkiksi kerran viikkoon kevyen peruskestävyyslenkin yhteydessä. Verryttelyksi vajaan puolen tunnin juoksu on riittävä. Hyvä määrä on aloittaa tekemällä esimerkiksi kolme kertaa kaksikymmentä metriä kumpaakin liikettä. Jatkossa suorituksia voi lisätä. Palautuksena kunnon mukaan, joko kävelypalautus tai hieman pidempi noin minuutin aktiivinen hengailu.

Tekniikkaharjoituksissa on hyvä tehdä kaikki liikkeet korostetusti ja terävästi. Pidä keskivartalossa tiukahko pito koko ajan, käytä käsiä laajalla liikeradalla ja ole ryhdikkäässä asennossa. Pyri tekemään liikkeet suoraviivaisesti ja välttämään sivuttaisliikkeitä. Alla tekniikkavideot.

Tekniikkaharjoituksista voi mennä aloittelijalla ja kokemattomalla jalat kipeäksi seuraavalle päivälle. Tämä on ihan normaalia ja tilanne korjaantuu harjoittelun myötä. Aloita maltilla ja pidä harjoittelu säännöllisenä.

Mukavan talvisia lenkkejä,

Mikko

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X