Viikko 51: Juoksutekniikkaharjoitukset, osa 2.

Kehittyminen juoksijana ei tarkoita yhä pidempiä lenkkejä ja määrällisesti enemmän juostuja kilometrejä. Kilometrikeskeisyydestä tulisi päähuomiota siirtää laadullisesti hyvään ja kokonaisvaltaiseen tekemiseen. Juoksu on kestävyyslaji, mutta monipuolisella harjoittelulla luodaan mahdollisuudet harjoitella enemmän vammattomasti. Juoksutekniikka- ja hyppelyharjoitukset ovat hyviä harjoitteita kehittämään juoksutekniikkaa, taloudellisuutta ja jalkojen iskutuksen kestävyyttä.

Viikon harjoituksessa tehdään tekniikkaharjoituksena polvennostohyppely ja vuoroloikat. Tekniikkaharjoituksia on hyvä tehdä esimerkiksi kerran viikkoon kevyen peruskestävyyslenkin yhteydessä. Verryttelyksi vajaan puolen tunnin juoksu on riittävä. Hyvä määrä on aloittaa tekemällä esimerkiksi kolme kertaa kaksikymmentä metriä kumpaakin liikettä. Jatkossa suorituksia voi lisätä. Pidä sarjojen välissä taukoa minuutista kahteen, jotta pystyt tekemään suoritukset terävästi.

Tekniikkaharjoituksissa on hyvä tehdä kaikki liikkeet korostetusti ja terävästi. Pidä keskivartalossa tiukahko pito koko ajan, käytä käsiä laajalla liikedadalla ja ole ryhdikkäässä asennossa. Pyri tekemään liikkeet suoraviivaisesti ja välttämään sivuttaisliikkeitä. Tehoja voi käyttää runsaasti suoritustekniikoiden löydyttyä, mutta vältä ”puristamista” ja yliyrittämistä.

Hyppely- ja loikkaharjoituksista voi mennä aloittelijalla ja kokemattomammalla jalat kipeäksi seuraavalle päivälle. Tämä on ihan normaalia ja tilanne korjaantuu harjoittelun myötä. Aloita maltilla ja pidä harjoittelu säännöllisenä.

Näistä treeneistä tykkäävät myös perheen pienimmät 😉

Terkuin, Mikko

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X