Viikko 3: Ryhtiä juoksutekniikkaan.

Hyvä tekniikka on oikotie onneen monessa asiassa, niin myös juoksussa. Hyvällä tekniikalla juostessa taloudellisuus paranee, vamma-alttius vähenee ja vauhti kasvaa. Asia on ajankohtainen aloittelijoille, mutta myös kokeneille pitkän matkan juoksijoille. Pitkässä suorituksessa voi juoksuasento romahtaa ja loppumatka tullaan hyvinkin vaikean oloisella tekniikalla. Hyvällä juoksutekniikalla tehdyt harjoitukset kantavat myös tapahtumien viimeisille kilometreille tehden sinusta paremman juoksija.

Viikon harjoituksena tehdään peruskestävyyslenkki, jossa kiinnitetään huomio omaan juoksutekniikkaan. Katso alla oleva video ja ota tekniikkatärpit mukaan lenkille. Helpoin tapa korostaa hyvää tekniikkaa on tehdä lyhyitä rentoja juoksuvetoja, joissa keskityt aina yhteen asiaan. Vetojen mitta voi olla noin viisikymmentä metriä, kävelypalautuksella.

Haastan myös kaikki ottamaan kuvaa omasta juoksutekniikasta. Jokaisessa kännykässä on nykyään video-ominaisuus, joka riittää hyvin tekniikkavideon kuvaamiseen aikakin valoisassa. Ota kaveri mukaan lenkille tai ottakaa yhteislenkillä kootusti tekniikkavideon jokaisesta. Omasta juoksuvideosta saa hyvän kuvan miltä juoksutekniikka vaikuttaa ja pitäisikö johonkin asiaan kiinnittää huomiota.

Mukavia lenkkejä piteneviin päiviin.

Mikko,

Juoksuopisto

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X