Susanna Ylinen piti pintansa Himoksen yöpoluilla

Salomon Suunto Trail Teamin väreissä juokseva jyväskyläläinen Susanna Ylinen piti pahimmat uhkaajat takanaan ja voitti naisten 13 kilometrin juoksun ajalla 1.05.17, kun kaksipäiväinen Himos Winter Trail hurahti käyntiin perjantai-iltana Himoksen vaihtelevilla yöpoluilla Jämsässä.

Susanna Ylinen viimevuotisilla Himoksen lumipoluilla. Kuva: Jani Sompi.

-Aika yksinäistä se meno oli, kun miehet juoksivat turhan kovaa.

Kolmannen voittonsa Himoksen poluilla ottanut viime vuoden Buff Trail Tourin voittaja kertoi yrittäneensä lähteä rauhallisesti matkaan.

-En silti malttanut himmailla, vaikka näin lyhyttä matkaa on kauheampi lähteä juoksemaan kuin 50-60 kilometriä. Ylinen kuvasi omaa menoaan haastavaksi, sillä hän ei ole juurikaan juossut kovalla vauhdilla lamppu otsallaan.

-Fiilis oli kuitenkin niin huikea, että olisi mieli tehnyt välillä ottaa kuvia matkan varrelta.

Jos oli voittajan meno yksinäistä, sama tunne oli pimeydessä vain 1.42 ja 3.10 minuuttia perässä tulleella Rasti-Karhujen kaksikolla Elli Peltomäki ja Tuija Kuusela.

-Itselläni oli sellainen tunne, että lähdin liian kovaa matkaan, muttei seinä tullut kuitenkaan vastaan, iloitsi Peltomäki.

-Jäin Ellistä ekassa mäessä ja tein sen jälkeen oman juoksun, juttusi Kuusela.

Toista kertaa Himoksen poluilla kirmanneet suunnistajat tykkäsivät tapahtumasta, mutta he pitävät silti suunnistusta ykköslajinaan.

Otto Simosas pudotti Ari-Pekka Lassilan

Miesten 13 kilometrin kilpaa vauhditti aina 9 kilometriin saakka Vetelin pitkänhuiskea juoksija-suunnistaja Ari-Pekka Lassila, jota OK Trianin maajoukkuesuunnistaja Otto Simosas seurasi kuin hai laivaa. Kaksikko merkkautti ajat 54.06 ja 55.40.

Miesten kärkikolmikko Simosas, Lassila ja Hakala. Kuva: Jani Sompi

-Ari-Pekka aloitti kovaa, mutta 4 kilometrin jälkeen tuntui helpolla seurata häntä. Kun lisäsin vauhtia 9 kilometrin kohdalla, kaveri alkoi heti jäädä, kuvaili Simosas.

-En pystynyt peesaamaan, kun polku oli Oton karatessa teknistä laatua, tunnusti Lassila.

Poluilla harjoittelemaan tottunut Simosas kertoi, että hänellä ei ole juurikaan kokemusta polkujuoksukisoista.

-Oman lajin ohjelma on sen verran tiukkaa, ettei ole hinkua polkujuoksukisoihin, tuumi Simosas. Himos Trailin järjestäjänä toimivalla Jämsän Retki-Veikoilla oli onni saada Simosas debytoimaan Himoksen poluilla, kun mies leireili paraikaa seuransa kanssa SM-yön maastossa. Lassila sai tulikasteen Himoksella viime vuonna, kun hän nousi 13 kilometrin lumipoluilla Mikko Knuuttilan ja Jere Pajusen jälkeen podiumille.

Juuso Hakala maalihaastattelussa. Kuva: Jani Sompi

Kolmanneksi sijoittunut polkujuoksuekspertti Juuso Hakala harmitteli maalissa, ettei ollut tosissaan pyrkinyt seuraamaan kärkikaksikkoa.

-Olin aika jänishousu, kun en uskaltanut lähteä kärjen vauhtiin.

Ja syytä varmaan olikin, sillä mies vakuutti fiiliksen, kunnon, vauhdin ja loppuvedon olleen kondiksessa kellon pysähtyessä aikaan 57.28.

Teksti: Jorma Taini

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X