Viikko 4: PK-lenkki + kolmen liikkeen keskivartalotreeni.

Haastavista keleistä kannattaa ottaa kaikki irti ja monipuolistaa harjoitteluaan. Leuto talvi ei välttämättä motivoi viettämään aikaa märillä tai jäisillä poluilla. Asiasta ei kannata lannistua vaan ottaa käyttöön esimerkiksi yhdistelmäharjoituksia, jossa yhdistetään kaksi lajia samaan harjoitukseen. Tällä tavoin saadaan mielekäs ja kehittävä harjoitus, viettämättä koko iltaa mustassa ja märässä metsässä. Ja mikä parasta, monipuolisuus näkyy varmasti kesän juoksuissa.

Viikon harjoituksena tehdään kaikille sopiva yhdistelmäharjoitus, jossa käydään ensin juoksemassa ja tehdään sitten omalla kehon painolla keskivartalotreeni. Harjoitus sopii aivan aloittelijasta aina kilpajuoksijoille. Juoksulenkkinä tehdään puolesta tunnista puoleentoista tuntiin kestävä matalatehoinen peruskestävyyslenkki. Tämän jälkeen heti perään alla olevan videon mukainen keskivartalotreeni. Keskivartalotreeni vahvistaa juoksussa tärkeitä keskivartalon lihaksistoa, jolla juoksuasento pidetään hyvänä ja tuetaan jalkojen voimantuottoa.

Jos voimaharjoittelu ei kuulu viikoittaiseen rutiiniisi, kannattaa se ottaa vähitellen ohjelmaan. Jo pienillä harjoituksilla joka viikko tuet kehittymistäsi ja ennaltaehkäiset vammoja. Lisäksi voimaharjoittelu lisää kestävyyttä etenkin pitkissä suorituksissa ja lisää taloudellisuutta. Vältä kuitenkin tekemästä raskasta voimaharjoitusta ja juoksuharjoitusta samassa harjoituksessa tai samana päivänä. Näin varmistat, että voimaharjoituksen kehittävä vaikutus mene hukkaan ja palaudut viikon muihin harjoituksiin.

Letkeää viikko,

Mikko @juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X