Vaarojen Maratonin ilmoittautuminen aukeaa perjantaina

Suomen polkujuoksuklassikoihin lukeutuva Vaarojen Maraton juostaan 2.-3.10.2020 Kolin jylhissä vaaramaisemissa. Juostavat matkat pysyvät viime vuoteen nähden samoina ja ne ovat 13 km, 42 km, 65 km, yön yli juostava 65 km sekä 130 km. Karelian Seikkailu-urheilijoiden järjestämä tapahtuma kilpaillaan lokakuussa viidettätoistakertaa. Osallistujamäärä kasvaa 1200 juoksijaan, mikä on sata juoksijaa enemmän viimevuotiseen verrattuna.

Sinäkin kirmaamassa näillä poluilla lokakuussa 2020? Kuva: Aapo Laiho

 

”Vaarojen Maraton tunnetaan upeista kansallismaisemista, haastavista reiteistä sekä vaihtelevista keleistä. Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna saa varautua kaikkeen lumisateen ja auringonpaisteen väliltä”, kertoo tapahtumapäällikkö Hannu Airila. Tapahtuma alkaa perjantaina kello 18, jolloin 130 kilometrin ultamatkalaiset starttaavat matkaan. Osallistujat viettävät pisimmällä matkalla aikaa 18 – 30 tuntia. Suosituin matka on edelleen Herajärven kierroksen vaellusreittiä kulkeva 42 km, johon saa lähtöluvan yli 500 osallistujaa. Suurin osa juoksijoista starttaa matkaan lauantaiaamuna. Vaarojen Maratonin ilmoittautuminen avataan perjantaina 31.1. kello 20.20. Tapahtuman suosiosta kertoo se, että viime vuonna Vaarojen Maraton myytiin loppuun tunnissa.

Huolenpitoa kansallispuistosta

Vaarojen Maraton kerää tänä vuonna vapaaehtoista reittien kunnostusmaksua osallistumismaksujen yhteydessä. Saaduilla varoilla parannetaan reittien kuntoa esimerkiksi sorastamalla kosteampia paikkoja. Näin estetään polun leviäminen sekä kohennetaan suosituimpien reittien esteettömyyttä. Reittien kunnostus palvelee kansallispuiston 200 000 vuosittaista kävijää.

Polut kestävät kulutusta. Kuva: Aapo Laiho

Vaarojen Maratonin järjestäjät ovat koordinoineet kansallispuiston kunnostusta aiemminkin Kontiolahden kunnan kanssa reitistön eteläosissa. Tänä vuonna kunnostusprojekti toteutetaan Metsähallituksen, osallistujien ja yhteistyökumppanien avulla. Näin osallistujat ja alueella toimivat yritykset kantavat osaltaan vastuuta kansallispuiston kunnosta. Projektia koordinoi järjestävä seura Karsu ja kunnostusprojekti toteutetaan kesän 2020 aikana.

Vaarojen Maratonin kotisivut

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X