Viikko 8: Hiihtoloman loskalenkki.

Pohjoinen Suomi on metristen kinosten alla ihanteellisine hiihtokeleineen. Suuri osa juoksun harrastajista on kuitenkin hyvin kyseenalaisten talviolosuhteiden armoilla. Lenkkeilymotivaatiota saa kaivella pitkällä lusikalla, jos lämpötila on muutaman asteen plussalla, maa on märkä tai sohjoinen ja taivaalta tulee epämääräisiä asioita. Matalavauhtinen pitkis hankalissa olosuhteissa voi olla epämiellyttävä, eikä maisemistakaan nauti räntää nokan päällä. Lähdetään vauhtileikittelylenkille, jossa pysyy hyvin lämpimänä ja harjoituksen mitta on maltillinen.

Viikon harjoituksena tehdään loskalenkki vauhtileikittelynä, jossa nopean ja rauhallisen juoksun jaksoja vaihdellaan oman mielen mukaan. Tavoitteena on saada helpolta tuntuvaa vauhdikasta ja lennokasta juoksua vaihtelevassa maastossa. Voit esimerkiksi juosta helppokulkuisia polkuosuuksia kovaa ja hiljentää vauhtia vaikeille pätkille, tai toisin päin, ihan miten haluat. Nauti vahvuuksistasi ja anna loskan lentää. Tämä on hyvän mielen harjoitus, jossa saat huomaamatta kovavauhtista juoksua. Lenkin mitta voi olla tunnista kahteen, jossa alku ja loppu ovat verryttelyvauhtisia.

Hankalissa olosuhteissa kannattaa pukea päälleen tuulelta ja kosteudelta suojaavaa vaatetta. Vedenpitävät polkujuoksutossut ovat hyvä valinta kosteisiin lenkkiolosuhteisiin, kun lämpötila on nollan tuntumassa. Kuivat varpaat kannustavat ulkoilemaan pidempää, kuin märät.

Kevättä kohti,

Mikko @ Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

1 Kommentti(a)

Kommenttikenttä on suljettu.

X
X