Viikko 10: Hiihtolenkki vapaalla tyylillä.

Perinteinen hiihtotyyli on liikesuuntien kannalta juoksua lähempänä kuin vapaan tekniikka. Vapaata tyyliä ei kannata kuitenkaan unohtaa kokonaan, vaikka kesän juoksut olisivat päätähtäimessä. Luisteluhiihdossa jalkatyö on kaikkien alatekniikoiden perusta ja perinteistä hiihtoa monipuolisemmat liikesuunnat haastavat keskivartaloa töihin. Tämä tukee etenkin polkujuoksijoiden lihaskuntoa, jossa jyrkissä mäissä tehdään jalkatyötä pienillä kulmilla ja poluilla juostessa keskivartalo joutuu työstämään myös sivusuunnasta tulevia voimia. Lähdetään aurinkoisille laduille nauttimaan vauhdikkaasta hiihdosta.

Viikon harjoituksena tehdään peruskestävyysvauhtinen hiihtolenkki vapaalla tyylillä. Rauhallisen vapaan hiihtolenkin pituuden voit suhteuttaa hiihto- ja kuntotaustaasi. Pari tuntia mukavassa maastossa hiihdettynä täyttää jo kestävyysurheilun harjoitteen tunnusmerkit.

Halutessasi kehittää vapaan tekniikkaa luistella paljon sauvoitta. Sauvoittaluistelu erilaisiin maastonkohtiin harjoittaa hyvin alavartalon voimantuottoa ja kehittää luistelutekniikkaa. Kiinnitä huomio tarpeeksi matalaan asentoon ja siihen että seisot aina liukuvan suksen päällä, katse liukusuuntaan. Tsekkaa alla olevasta videosta vinkit sauvoittaluisteluun.

Nautitaan keväästä,

Mikko @Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X