Viikko 14: Hyppynarutreeni.

Hyppynaru, tuttu näky nyrkkeilysaleilta ja lasten leikeistä, on erittäin hyvä liikuntomuoto myös juoksijalle. Hypyt yhdistettynä rytmiä ja kehonhallintaa vaativaan naruhyppelyyn kehittävät hyvin kimmoisuutta ja juoksun tekniikkaa ja taloudellisuutta. Naruhyppely sopii myös rajoitetun liikkumisen vaatimuksiin.

Viikon harjoituksena tehdään hyppynarutreeni. Aloita rauhallisesti kokeilemalla pystytkö tekemään yhtämittaisia hyppyjaksoja, niin että naru pysyy koko ajan liikkeellä. Tämän jälkeen voit pidentää hyppyjaksoja esimerkiksi minuutti, kaksi minuuttia, kolme ja niin edelleen. Pidä jaksojen välissä palautus. Kun kahden jalan tasahypyt alkavat mennä, niin voin kokeilla yhdellä jalalla hyppimistä ja vuorojaloin hyppimistä. Mielikuvitusta peliin ja keksit varmasti omat sarjat, joita tekemällä saat mielekkään ja hyvän harjoituksen.

Hyppynarun pituus on hyvä, kun jalan alta vedetyn narun kahvat yltävät olkapään tasolle. Kokemuksen karttuessa voi narua lyhentää.

Tanssi kuin perhonen,

Mikko @Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X