Viikko 15. Rennot 10*100 metrin vedot.

Liikunta ja harjoittelu on hyvä pitää säännöllisenä poikkeustilanteesta huolimatta. Motivaatio saattaa laskea, jos tähtäin on ollut kevään tapahtumiin, mutta juoksuvire kannattaa pitää yllä. Säännöllinen lenkkeily ja liikunta on hyväksi terveydelle, mielialalle ja vastustuskyvylle. Liiku ulkona tai kotona ja vältä suosittuja ulkoilupaikkoja. Vältä myös raskaimpia treenejä, vaikka olisit terve. Kova harjoittelu laskee vastustuskykyä.

Viikon harjoituksena tehdään peruskestävyyslenkillä rennot sadan metrin vedot. Lyhyet vedot ovat hyvä tapa pitää yllä ja kehittää nopean juoksun ominaisuuksia ja juoksutekniikkaa. Lyhyissä vedoissa pystytään juoksemaan huomattavan kovaa kokonaiskuormituksen pysyessä matalalla. Juokse alkuun ainakin parikymmentä minuuttia peruskestävyysvauhdilla. Mittaa ja merkkaa sadan metrin matka GPS-kellolla tai esimerkiksi lyhtypylväistä. Merkattua matkaa on kätevä ja rento juosta edes takaisin ja palauttelut voi hengailla kiviä potkien ennen seuraavaa vetoa. Palautusajat on hyvä pitää puolentoista minuutin mittaisina.

Juokse vetoja pääsääntöisesti hyvällä ja pitävällä alustalla, esimerkiksi hiekkatiellä. Hyvän juoksutekniikan peruspilarit on hyvä pitää mukana korostetusti. Juokse ryhdikkäästi, askella vartalon alla ja anna polven nousta korkealle. Rennolla, mutta vauhdikkaalla tekemisellä saat eniten irti vedoista ja se näkyy jatkossa kaikissa juoksuissasi.

Mukavaa pääsiäistä kotikulmilla,

Mikko @Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X