Viikko 16: Cooperin testi tiellä.

Cooperin testi ei jätä ketään kylmäksi. Tämän maksimikestävyyttä mittaavan testin tulos on kestävyyskunnon ”penkkitulos”. Lähes jokainen tietää mitä tarkoittaa esimerkiksi kolmen tonnin Cooper ja vähintään armeijan käyneillä on oma tulos lähihistoriasta. Cooperin 12 minuutin juoksutesti ei ole kuitenkaan pelkkä armeijamuisto, vaan yhä käytetty testi muun muassa kuntoa vaativiin kouluihin. Lyhyellä kovavauhtisella harjoituksella saa vaihtelua harjoitteluun ja vipinää kuntoilijan kinttuihin ja utraajien viiksiin.

Viikon harjoituksena tehdään Cooperin testiä mallintava kovavauhtinen juoksu maantiellä. Juokse alkulämmittelyksi puolen tunnin verryttely, jossa voit kokeilla muutaman lyhyen vedon verran tavoitevauhteja. Lyhyet (ja pitkätkin) tehoharjoitukset on tehtävä aina hyvin lämmitelleenä, jolloin elimistö pystyy tuottamaan tehoja ja vammoilta vältytään. Juokse kovavahtinen osuus rauhallisella ja tasaisella tieosuudella. Voit juosta 12 minuuttia yhteen suuntaa tai kääntyä takaisin kuuden minuutin jälkeen. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa voit kirittää itseäsi ja koittaa ehtiä lähtöpaikkaa kauemmaksi paluumatkalla. Vedon jälkeen matka ylös GPS-kellosta ja verryttelyiden kautta kotiin kehuskelemaan tuloksilla.

Viimeistään keväisin liikuntainnostus on nähtävissä eri kanavilla ja ihmiset kyselevät neuvoja harrastuksiinsa. Juoksu mielletään helpoksi lajiksi, mutta kokeneetkin harrastajat vammauttavat helposti itsensä yksipuolisella harjoittelulla. Valmennus on paras tapa harjoitella kohti tavoitetta oman elämän ehdoilla.

Juoksuopisto tarjoaa monipuolisia ja motivoivia verkkovalmennuksia juoksuun eritasoisille ja erilaisiin tavoitteisiin. Tarjonnassa on muun muassa Kuudessa viikossa Cooper kuntoon ja pitkäaikaissuosikit Polkujuoksuvalmennus, sekä Polku-Ultra verkkovalmennukset. Tutustu lisää www.juoksuopisto.fi.

Motivoivaa,

Mikko @Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X