Kesän 2020 NUTS polkujuoksutapahtumat peruttu

Suomen hallitus teki eilin 22.4.2020 päätöksen että vallitsevan pandemian vuoksi ja sen leviämisen ehkäisemiseksi yli 500 osallistujan joukkotapahtumat ovat kielletty heinäkuun 2020 loppuun saakka. 

Trailkalenteri on jo kevään osalta tyhjentynyt, sillä juoksutapahtumia on mahdotonta järjestää ilman että osallistujien ja toimitsijoiden terveys saattaisi vaarantua. Näin ollen myös kaikki Northern Ultra Trail Service:n (NUTS) tapahtumat ovat peruttu kesältä 2020. Elokuun 15. päivälle suunnitellun NUTS Pyhän osalta päätös tehdään tuonnempana.

Polkujuoksijoita NUTS Ylläs-Pallaksella 2018, Kuva: Aapo Laiho

Aluehallintoviraston salliessa NUTS Ylläs Pallaksen osalta selvitetään voitaisiko kesällä 2020 toteuttaa 160km rajoitetulle osallistujaryhmälle.

NUTS:n tuottajan Jouko Kaarteenaho kommentoi meille tuoreeltaan uutisia tapahtumien peruuntumisesta. Peruuntumista on jo jonkin aikaa keretty pelätä, joten nyt otetaan tavallaan vain B-suunnitelma käyttöön. “Taloudellisesti isku ei ole kuollettava NUTS:ille sillä peruutus pystyttiin tekemään hyvissä ajoin, eikä tuoretavaroita ole ehditty tilata. Osallistujamitalit joutuvat hävikkiin ja talous on tiukoilla tämän vuoden osalta, mutta tulevaisuus on turvattu” Kaarteenaho varmistaa.

Virtuaalikisasarja peruutettujen kisojen tilalle

Tapahtumapäivämääriä ei enää vuoden 2020 osalta muuteta. NUTS tulee kuitenkin julkaisemaan virtuaalikisasarjan, jossa kisataan omataoimisesti 5-6.6. ja 10-11.7. eli päivämäärinä jolloin Karhunkierros ja Ylläs Pallas oli määrä juosta. NUTS-tapahtumiin ilmoittautuneille Virtuaalikisat tulevat näillä näkymin olemaan maksuttomia.

NUTS on lähipäivinä yhteydessä kilpailuun ilmoittautuneisiin peruutusmenettelystä. Moni osallistuja on siirtänyt osallisumistaan ensi vuoden tapahtumiin. ”Ulkomaiset kyselevät rahan palautuksia kun ei ole lentoja, joilla saapua paikan päälle” Kaarteenhaho kertoo.

Trailkalenterissa kisat ovat vähissä, mutta muun muassa nyt loppuun myyty Nuuksio Backyard Ultra pyritään edelleen viemään läpi pienimuotoisena tapahtumana. Joitakin kilpailuja on jo ehditty siirtää uusiin ajankohtiin syksymmälle. Tilaisuudet mitata vauhtia muihin ovat vähentyneet mutta olemme sikäli onnellisessa tilanteessa että voimme edelleen liikkua luonnossa vapaasti. Sosiaalisen median perusteella suomalaisten luontoliikkuminen on Korona-aikana lisäänynyt ja monen polkujuoksijankin harjoitusfokus on muuttunut. Käykäähän vastaamassa tässä oikealla kyselyymme ”Miten juoksemisesi on muuttunut Korona aikana?

Eiköhän yhdessä nujerreta tämä Korona sillä vuoden 2021 NUTS tapahtumapäivämäärät ovat nyt jo tiedossa: Karhunkierros 28.–29.5.2021, Ylläs Pallas 9.–10.7.2021 ja Pyhä 14.8.2021.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X