Viikko 18: Minuutin vappuvedot.

Vappu on kevään juhla, jossa pitkän talven jälkeen on lupa vähän revitellä ja nauttia keväästä. Myös juoksijan vuosikalenteri kääntyy peruskestävyyspainotteisesta talvesta kohti kesän juoksutapahtumia. Tapahtumissahan on mukava juosta kovaa, ainakin kovempaa kuin paras ja pahin kilpakaveri. On siis aika herätellä juoksuvauhteja ja revitellä vähän. Serpentiinit kaulaan, simat jääkaappiin valmiiksi, vauhdikkaimmat tossut jalkaan ja ulos vappuvedoille.

Viikon harjoituksena tehdään kymmenen kertaa minuutin vedot viiden minuutin palautuksella (10*1 min / 5 min). Alkuun on hyvä verrytellä vartin verran ja aloittaa sitten vedot. Tällainen harjoitus on helpoin tehdä niin, että ohjelmoi intervallit urheilukelloon, jolloin juoksijalle jää vain huolehtiminen juoksemisesta ja reitistä. Kello ilmoittaa aina vedon alkamisen ja loppumisen. Tämä harjoitus on hyvä tehdä pidemmällä reitillä, jolloin matka jatkuu vetojen ja palautusten rytmissä ja maasto tuo vaihtelua molempiin.

Mukavaa vappua,

Mikko @Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X