Viikko 20: Metsälenkki iltarasteilla.

Suunnistus on yksi luonnossaliikkujan perustaidoista, eikä polkujuoksija eroa tästä mitenkään. Polkujuoksijan on hyvä osata seurata reittejä, paikantaa oma paikkansa maastosta ja suunnistaa kartan kanssa merkattujen reittien ulkopuolella. Suunnistustaito antaa varmuutta liikkua peruslenkkejä omilla kotinurkilla, suunnata tuntemattomille reiteille ja tarvittaessa löytää takaisin reitille tapahtumissa. Iltarasteilta saa myös hyvää ja vaihtelevaa juoksulenkkiä viikoittaiseen harjoitteluun. Kokeile ja ihastu.

Viikon harjoituksena suunnataan iltarasteille. Koronakevään myötä monet suunnistusseurat järjestävät omatoimirasteja, joissa kartan saa ennalta ilmoitetusta paikasta ja rastit ovat metsässä päivistä viikkoihin. Rasteille pääsee silloin kun oma aikaikkuna avautuu ja tämä on lisännyt lajin saavutettavuutta mukavasti. Iltarasteilla matka- ja vaativuusaste ilmaistaan kirjaimilla C, B ja A, joista A-rata on pisin ja C-rata lyhin ja helpoin. Aloittelijan kannattaa aloittaa helpoimmasta ja kokemuksen karttuessa siirtyä eteenpäin. Aivan ensikertalaisen kannattaa ottaa lajin tunteva kaveri ensimmäiselle kerralle mukaan.

Rohkeasti rasteille,

Mikko @Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

2 Kommentti(a)

Kommenttikenttä on suljettu.

X
X