Viikon vuohi ja Maailmanennätysyritys

Viikon vuohi haaste jossa viime viikolla (18-24.5.2020) kisailtiin vertikaalista nousua keräämällä sai suomalaiset polkujuoksijat etsiytymään mäkiin. TrailRunningFinlandin Strava-ryhmässä 20 eniten nousua kerännyttä nousivat kaikki yli 2000 metriä viikon lenkkien aikana! Vuohi

Kuva: TrailRunningFinland Strava-ryhmän top20 kiipeilijät Viikon vuohi -haasteessa

Ultrajuoksija Juha Jumisko keräsi haasteen aikana kunnioitettavat 7684 nousumetriä, eli keskimäärin yli 1000m vertikaalia päivässä! Näistä metreistä valtaosa tuli Malminkartanon jyrkkääkin jyrkemmässä Fasaaninousussa, jossa Jumisko valmistautuu kesäkuun viides päivä juostavaan Mustavuori 24h Challengeen. Yhdessä Ville Maksimaisen, Hannes Pasasen ja Antti Lepistön kanssa Jumisko tavoittelee maailmanennätystä 24 tunnin aikana kerätyistä nousumetreistä. TrailRunningFinland raportoi reilun viikon päässä olevan haasteen etenemisestä.

Kuva: Joakim Sandströmin voittajakuva Hvitträskin portailla

Mäkijuoksu, sekä ylös että alaspäin, valmistaa alppi- ja tuntuikisoihin aikovia kestämään kisojen rasitukset. Myös tasaisempiin polkutapahtumiin tähtääville mäkisessä maastossa liikkuminen tuo erinomaista lajivoimaa. Tiedetäänhän että parhaimmat kenialaiset maratoonaritkin harjoittelevat mäkisillä seuduilla vaikka kaikki kaupunkimaratonit ovat tasaisilla reiteillä.

#viikonvuohi toi ilmettä somevirtaan mielikuvituksellisista tavoista ja paikoista mäkitreenien tekoon eri puolilla pitkulaista maatamme. Parhaimman kuvan ikuisti Joakim Sandström Kirkkonummen Hvitträskin linnalta Vitträskin rantaan johtavilta portailta ilta-auringon valossa. Joakim keräsi samaisella lenkillä parissa tunnissa 1043 nousumetriä. Palkintona saatu Trimtexin tyylikäs TrailRunningFinland tekninen paita sai miehen hymyn korviin.

Ajankohtainen teema nuo vuohet vuorilla. Kansainvälisellä vuorijuoksuliiton (World Mountain Running Association) sivuilla on parhaillaan menossa äänestys kaikkien aikojen vuorijuoksijan tittelistä – voittaja saa tituleerat itsensä WMRA GOAT.

Kuva: Palkintolenkki Vitträskin rannalla.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X