Viikko 23: Kesäkirmaisu NUTS KK hengessä.

Poikkeuskevät on siirtänyt kaikki polkutapahtumat syksyyn ja ensi vuodelle. Hyvin treenattua kuntoa ei tarvitse säästellä ja pantata aina tapahtumien avautumiseen saakka, vaan kannattaa antaa itselleen mahdollisuus tempaista reippaampi kesäkirmaisu Karhunkierroshengessä. Tapahtumatyyppisen juoksun tuo vaihtelua treeneihin ja kokemusta valmistautumiseen ja läpivientiin. Pitkiä polkujuoksuja ei tule montaa vuoteen, joten harjoitusjuoksu kannattaa ottaa myös valmistautumisen kannalta harjoituksena. Toimivan ja itselle sopivien valmistautumistapojen tiedostaminen on kallisarvoista tietoa, joka antaa mielenrauhan valmistautuessa seuraaviin tapahtumiin.

Viikon harjoituksena juostaan pitkä tapahtumatyyppinen juoksu maastossa. Voit suunnitella juoksumatkasi Karhunkierroksen tavoitematkasi mukaiseksi tai soveltaa jotain muuta. Pääasia että löydät itsellesi sopivan tavoitteen, jossa riittää vähän haastetta ja paljon mielenkiintoa. Maastoksi kannattaa valita haasteita sisältävä reitti ja paikkakuntasi korkeuserot kannattaa käyttää hyväksi. Reitti kannattaa suunnitella myös siten, että huoltaminen onnistuu matkan varrelta. Ainakin nesteen tankkaaminen reitin varrelta olisi vahvasti suositeltavaa, jotta alkumatkasta ei tarvitsisi kantaa kohtuuttomia määriä nestettä.

Osallistutuminen virtuaalikisaan on mukava tapa motivoida itseään ja haastaa paikallisia kavereita mukaan. NUTS Poppoo tarjoaa (https://nuts.fi/fi/virtual/) viikonlopuksi virtuaalipolkuja Karhunkierroksen matkavalikoiman (34, 55, 83 ja 166 kilometriä) verran. Osallistuminen on helppoa. Ilmoittaudu mukaan, juokse matkasi, merkkaa tuloksesi ja jää odottamaan kavereidesi edesottamuksia. Tätä kannattaa ainakin kokeilla kerran.

Ollaan yhteisöllisiä omilla kulmilla yli kuntarajojen.

Mikko @Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X