Viikko 24: Palauttava fillarilenkki.

Fyysinen harjoittelu järkyttää aina elimistöä ja järkytys on sitä suurempi mitä kovemman ja pidemmän harjoituksen tekee. Kunnon kehittymisen kannalta on olennaisen tärkeä palautua harjoituksista ja pidemmistä kilpailunomaisista juoksuista. Juoksu on erittäin kuluttava laji jalkoihin kohdistuvan iskutuksen myötä ja yksipuolinen harjoittelu altistaa helposti vammoille. Vaihdetaan lajia ja lähdetään pyöräilemään. Mikä onkaan parempi kesälaji, kuin suunnata fillarilla hiljaisille kesäteille.

Viikon harjoituksena tehdään palauttava pyöräilylenkki. Pyöräily on hyvä laji juoksijalle. Pyöräillessä kuormituksen säätely on helppoa, jalat saavat liikuntaa, mutta iskutus puuttuu. Myös lukkopolkimilla saatava pyörittävä liike tukee juoksijan lihaskuntoa. Matalatehoisella huoltavalla harjoittelulla saadaan helposti kasvatettua harjoitusmääriä ja ala-alueella tehtävällä liikunnalla on kokonaiskunnon kehityksessä merkittävä vaikutus. Pyörälenkkien mittaa voi venyttää lähes rajattomasti, mutta jo muutaman viikon pyöräilyllä menee satasen lenkki.

Tärkeintä on lähteä liikkeelle maltilla ja jättää keskinopeuksien tarkkailu kokonaan pois. Pyöritä polkimia ja pidä kadenssi eli poljinkierrosnopeus korkeana, noin 80-100 kierroksena minuutissa. Pitä huolta turvallisuudestasi. Kypärä päähän, pyörä huollettuna alle ja ennakoiva käyttäytyminen liikenteessä.

Rullaavia lenkkejä,

Mikko @Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X