Viikko 25: Juhannusjuoksu.

Juhannus ja kestävyyskuntoilu sisältää ripauksen uskomuksia ja taikoja perus tekemisen ympärillä. Massatapahtumiin valmistautuvilla on monesti luottosukkia, onnenkalasareita ja tiettyjä rutiineja pastaillallisista mukana kulkeviin onnenkaluihin. Hyväksi havaitut rutiinit varmistavat tasalaatuisen valmistautumisen ja rituaaleilla saadaan mieli viritettyä kisa- ja tapahtumafiilikseen. Juhannustaikojen näyt antavat vihiä tulevista puolisoista, mutta voisiko polkupuristi nähdä erikoisen kevään jäljiltä näkyjä tulevista polkukoitoksista. Lähdetään kokeilemaan.

Viikon harjoituksena tehdään juhannusjuoksu. Juokse sopivan mittainen peruskestävyyslenkki, jonka aikana teet seitsemän erimittaista vetoa seitsemällä eri vauhdilla. Vetojen mitat voivat olla sadasta metristä kilometreihin ja vauhtien maksimista vauhtikestävyyteen. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi vedot tehdään hyvällä mielellä ja hymyillen. Juoksulenkin jälkeen kerää tyynysi alle seitsemän eri juoksuvarustetta, kuten sykemittarin vyö, geelipatukka, vanha numerolappu, juoksukaverin käsi, onnensukat ja mitä ikinä keksitkään. Unessa voit nähdä ensi kauden tulevia juoksuja, tunturia ja vuoria, sekä juoksuystäviä. Maltatko enää valvoa myöhään 😉

Hyvää juhannusta.

Mikko @Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X