Viikko 28: Omatoimiultra.

Tapahtumakesän siirryttyä tulevaisuuteen harjoitteluun kannattaa hakea uusia tavoitteita esimerkiksi yksittäisten osa-alueiden kehittämisenä. Myös pidemmät ja rennommat reissut antavat lisää mielekkyyttä kesän lenkkeilyyn. Omatoimisen ultran juokseminen, vaikka ensimmäisenä ultrana ei ole mahdoton juttu. Hieman suunnittelua, keventelyt treeneistä ja iloisin mielin nauttimaan keskikesän pitkistä päivistä luontoon.

Viikon harjoituksena tehdään omatoimiultra. Tekemistä kannattaa aloitella muutama päivä ennen juoksupäivää suunnitteluhommilla. Reitin suunnittelussa kannattaa huomioida huollon tarve. Koko päivän nestekuormaa ei ole mielekästä kantaa alusta asti. Usean lenkin reitillä huollon voi järjestää lähtöpaikkaan, mutta yhden lenkin reiteille pitää turvautua puhtaisiin vesistöihin, kaivoihin tai asutukseen. Suunnittele energiantarpeesi ja muista myös hätävara. Vaikeuksien kohdalla voi maistua ylimääräinen energia ja herkuista saa myös motivaatiota jatkaa eteenpäin. Itse juoksu kannattaa ottaa rennosti ja edetä maaston ja mielen mukaan joustavasti. Päivä näyttää mitä se tuo eteen ja etukäteen näistä ei kannata murehtia.

Mitä mukaan pitkälle reissulle. Juomareppuun on hyvä varata kevyt ensiaputarvikesetti loukkaantumisen varalle. Kerrothan myös lähimmäisille mihin olet menossa. Kartan lisäksi on hyvä tallentaa reitti GPS kelloon, jolloin reitillä pysyminen on helppoa ja vaivatonta. Tossuiksi sopivat varmatoimiset hyvin vaimennetut kengät, päälle shortsit ja t-paita. Reppuun sateen varalta kevyt kuoritakki.

Video: GPX-reitin tuominen Suunto 9 -kelloon.

Mukavaa kesäseikkailua.

Mikko @Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X