Viikko 36: 400 metrin vedot radalla.

Lähtisitkö viikonloppuna radalle? Polku- ja yleisjuoksijan yksi yleisimmästä harjoittelun kehityskohteesta on harjoitusvauhtien ja -tehojen monipuolistaminen. Lenkkien vauhdit ja kestot asettuvat yleisimmin käytetylle keskialueelle. Nostan asiaa yhä uudelleen esille, koska törmään asiaan viikoittain. Monipuolista harjoitteluasi, se tekee juoksemisesta motivoivampaa ja sinusta paremman juoksija.

Mikä olisikaan parempi paikka vauhdikkaaseen harjoitukseen, kuin syysaurinkoinen urheilukenttä. Viikon harjoituksena tehdään ratakierroksen mittaisia vetoja kuudesta kahteentoista kappaletta. Alkuverryttelyksi on hyvä juosta kentälle. Alkuhölkän lisäksi kannustan tekemään lyhyen setin juoksudrillejä esimerkiksi polvennostokävelyitä, -hyppelyitä ja aitakävelyitä. Itse vedot kannattaa juosta nousevalla vauhdilla, ensimmäiset hieman tunnustellen ja loppua kohti vauhtia nostaen aivan huippuunsa. Vedon alkuvauhti kannattaa sovittaa niin, ettei lopussa hyydy. Palautuksena voi pitää minuutista kahteen palautuksen ja vetojen määrän kuudesta kahteentoista kappaleessa.

Tiskivuorot jakoon. Tämä on verraton pariskunta- tai kaveriharjoitus. Juoskaa vedot vuoron perään ja palautusaikana toimii toisen juoksuvuoro, läpsystä vaihto ja takaisin baanalle. Hurjimmat tasoerot voi tasoittaa kisakireämmän juostessa kaksi kierrosta.

 

Nähdään viikonloppuna radalla.

Mikko @Juoksuopisto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X