Swiftwick juoksusukat

Juostessa kannattaa ehdottomasti käyttää laadukkaita sukkia, jotka on suunniteltu ja tehty ulkoliikuntaan. Sukilta vaaditaan ominaisuuksia, joita ei tule välttämättä edes ajatelleeksi silloin, kun sukat toimii kuten pitää.

Toimimattomat sukat sitä vastoin voivat pilata koko lenkin. Sukkien on pysyttävä kunnolla jalassa ja oikeasti paikoillaan. Sukkien tulee ehkäistä hankaumia ja hiertymiä. Sukkien on pidettävä jalat lämpimänä kylmällä ja siedettävän viileänä kuumalla. Kastuttuaankin juoksusukkien on tunnuttava mukavalta jalassa, eikä märiltä sukilta.

Swiftwick sukat

Huutoon vastaa Amerikkalainen Swiftwick ,jonka laajasta mallistosta on helppo löytää oman maun mukaisesti eri varrenpituuksilla ja väreillä olevat sukat.

Juoksusukkien värin merkitystä ei kannata ajattelemattomasti väheksyä, ja nimenomaan juostessa näkyvissä oleva sukan varren väri on ärsyttävä, mikäli se on väärä.

Kolmet sukat talvitestissä

TrailrunningFinland testasi Swiftwickin mallistosta mallit Aspire, Vibe ja Vision. Testiaikana marras- joulukuussa, kelit ainakin eteläisessä Suomessa olivat totutun märät ja pimeät. Swiftwickin sukat ovat erinomaisen hyvät ja toimivat polkujuoksuun.

Testaaja ykkösen suosikiksi nousi merinovillaiset Visionit, jotka täyttivät kaikki vaatimukset, joita sukilta voi realistisesti odottaa. Noin kolmen viikon testijakso ei tosin kerro vielä mitään sukkien tulevasta käyttöiästä ja kestävyydestä.

Swiftwick-sukat valmistetaan Tennesseessä, Yhdysvalloissa. Sukat soveltuvat monenlaiseen käyttöön. Testiin saapui kolme paria sukkia, joista ensimmäinen on ASPIRE Four, VIBE Five ja PURSUIT Four. Kaikkia pareja testattiin normaalissa joka päiväisessä käytössä, kävelyssä, pyöräilyssä ja tietysti myös juoksussa poluilla ja asfaltilla. Tämän lisäksi sukkia koitettiin tarkoituksella repiä rikki ja pesin ne valmistajan suosittelemaa lämpötilaa korkeamassa lämpötilassa. Sukat eivät menneet tässä testissä rikki tai kutistuneet.

ASPIRE Four, VIBE Five ja PURSUIT Four -sukat.

Aspire Four on tekninen keskikorkea sukka joka on suunnattu juoksuun ja pyöräilyyn. Varsi on perinteisen tennissukan mallinen n. 10 cm. Sukassa tuntuu hiukan kompressiota, mutta ei niin paljoa että sukka puristaisi. Sukkaa testattiin pääasiallisesti nolla kelissä, jolloin sukka tuntui erittäin mielyttävältä ja lämpimältä. Minkäänlaista hiertymistä ei myöskään ilmaantunut vaikka muutaman lenkin yhteydessä kävin joessa seisomassa kengät ja sukat märäksi ennen lenkkiä. Maretiaalina sukissa on käytetty 67 % Nylon / 28 % Olefin / 5 % Spandex joka tuntuu jalkaan erittäin mukavalle.

Näiden sukkien saumat eivät hierrä

Vibe Five on tekninen sukka joka on suunnattu polkujuoksijoille. Sukan varsi on hiukan perinteistä tennissukkaa korkeampi n. 12,5 cm. Tässäkin mallissa tuntuu kompressiota, mutta erittäin vähän jopa niin vähän, että jouduin tarkistamaan tuotekuvauksesta onko sitä. Sukan valmistuksessa käytetty Olefin-kuitu säätelee sukan kosteutta, eikä sukan kastelun jälkeen pitkä lenkki aiheuttanut minkäänlaisia hiertymiä. Talviolosuihteisiin sukan varsi on hyvä, kun se pitää akillesjänteen lämpimänä. Sukka on valmistettu 45 % Nylon / 45 % Olefin / 10 % Spandex materiaaleista.

Pursuit Four on suunnattu juoksijoille ja pyöräilijöille. Sukan varsi on normaalin tennissukan mukainen n. 10 cm korkea. Tuntumaltaan sukka oli heti alusta aivan uskomaton. Jos tätä sukkaa pitäisi kuvata yhdellä sanalla se olisi “MUKAVA”. Jalka tuntuu lämpimältä pakkasillakin ja märkä sukka päästää kosteuden erittäin nopeasti ulos. Sukka soveltuu erinomaisesti kaikkiin vuodenaikoihin, koska sisällä lämpimässä jalka ei hikoa. Sukka on valmistettu 63 % Merinovilla / 35 % Nylon / 2 % Spandex materiaaleista.

Yhteenvetona voi todeta, että kaikki sukat ovat juoksijalle poluille tai asfaltille erinomaisia. Testaajan omaksi suosikiksi nousi Pursuit malli merinovillan takia, joka tekee sukasta erittäin miellyttävän jalkaan jopa märkänä.

TRAILRUNNINGFINLAND ARVIO

Testaajat: 3 polkujuoksun kilpaharrastajaa

Tuotteella juostut kilometrit: 450 km

Istuvuus: 

Ulkonäkö: 

Toimivuus polkujuoksussa syyssateilla/talvipakkasilla:

Käyttötarkoitus: Juoksu poluilla ja asfaltilla, pyöräily

Suositushinta: 23,90 – 25,90€ / pari

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X