VJ MAXx – Pitävä tossu pitkille poluille

VJ on suomalainen kenkävalmistaja jolla on juuret Hämeessä ja pitkä tausta suunnistuskenkien valmistuksessa. VJ MAXx on suunniteltu yhdessä ultrapolkujuoksija Jon Albonin kanssa nimenomaan pidempiä juoksumatkoja ajatellen. Testeissä juostiin kuivilla neulaspoluilla, soilla, vuoristossa, mutaisilla poluilla ja lumella.

 

 

Arvio

Nämä kengät soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön. Parhaiten kenkien ominaisuudet tulevat esille kuivilla poluilla juostessa. Pohjan kuvioinnin ja materiaalin ansiosta ne sopivat hyvin myös kosteille ja mutaisille alustoille jopa lumella juostessa askel pysyy kohtuullisen varmana. Jos tykkää juosta VJ:n kengillä, heidän uutuuskenkä MAXx, on ehdottomasti samaa luokkaa ellei jopa asteen pehmeämpi jalkaan.

 

Vedenpitävyyttä jalkineesta ei löydy. Märkänä askellus ei kuitenkaan vaikuta raskaalta vaan kengät ovat tarpeeksi kevyet kilpailemiseen ja pidemmille polkulenkeille.

Kenkä istuu mainiosti jalkaan. Tossusta löytyy enemmän vaimennusta verraten esimerkiksi VJ:n IRock2 malliin. Jalkineen nauhoituksia säätämällä (fitlock) sen saa istumaan koko jalkaterän osalta juuri omaan jalkaan sopivaksi. Kengän kärki suojaa hyvin varpaita iskuilta pidemmälläkin lenkillä. Tossun pintamateriaalit kestävät hyvin kulutusta ollen silti hengittäviä ja joustavia.

 

Testaaja: kaksi eri ikäistä kokenutta polkujuoksijaa

 

Tuotteella juostut kilometrit: 70 km + 130km

 

Paino: 270 g

 

Materiaali: Pohjassa 4 mm pitkät Butyylikuminappulat, päällinen hengittävää Kevlar kuitua

 

Droppi: 6mm

 

Istuvuus:   

Pito: 

Ulkonäkö:     

 

Käyttötarkoitus: Pitkät polkujuoksulenkit, suunnistus

 

Hinta: 179 €

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X