Asics Fuji Speed 2

FUJI SPEED TM 2 on parannettu versio alkuperäisestä FUJI SPEED TM – polkujuoksukengästä. Uuteen FUJI SPEED TM 2 -kenkään on tehty mm. seuraavia merkittäviä muutoksia: 

  • alkuperäinen PEBAX-levy on korvattu koko pituudeltaan hiilikuituisella TPU-levyllä, mikä tarjoaa dynaamisemman ponnistuksen ja enemmän lateraalista vakautta 
  • välipohjamateriaali on nyt FF BLASTTM PLUS -vaahtomuovia, joka takaa kevyemmän ja energisemmän juoksukokemuksen
  • päivitetty kudottu päällinen yhdessä kevyesti pehmustetun kielen kanssa takaavat täydellisen istuvuuden ja vähentää roskien pääsyä kenkään lisäten yleistä mukavuutta polkujuoksun aikana
  • nauhat ovat perinteiset solmittavat, joskin muotoilultaan kevyet ja litteät
Kenkä löytyy eri väreissä miehille ja naisille.

Testauskokemukset

Ominaisuudet

Parannuksien tuomat edut osoittautuivat paikkansapitäviksi testauksessa – askellus on vakaa, ja keveys tuo vauhdikkuutta. Kenkä on erittäin kevyt (naisten malli vain 212 g, miesten 243 g) ja napakasti istuva. Päällystän kudosmateriaali on hengittävä ja päästää kosteuden läpi myös kastuessaan esim. märässä maastossa, joten kenkä pysyi kevyenä märkänäkin. Pehmeä kieli ja sen elastomeeristä puristettu reuna v-muotoiluineen tiivistää kengän yläosan jalkaan hyvin istuvasti. Koko on täsmälleen kokoluokituksen mukainen. Nauhojen reunamuotoilu auttaa niitä pysymään hyvin kiinni lukkosolmulla, ja nauhat voi työntää kätevästi jalkapöydän päällä olevan kuminauhan alle, jotta eivät tartu risuihin. Ulkonäöltään kenkä on hyvännäköinen ja väritykseltään harmoninen (naisten kenkä vaalean sininen/tehosteena lime ja fuksia, miesten energinen oranssi/musta).

Materiaalivalinnoissa on tässä kengässä onnistuttu.

Juoksukokemukset

Naisten kenkää testattiin 120 km useilla eripituisilla ja -tehoisilla matkoilla monipuolissa maastoissa pienistä metsäisistä polku-urista ja kalliopoluista hiekkateihin ja asfalttipätkiin. Pohjan materiaali ja kuviointi sopii hyvin polkujuoksuun. Pito oli erinomainen kaikilla pinnoilla alkusyksyn kosteissakin keliolosuhteissa, myös kalliolla ja mutaantuvalla polulla. Kovalla alustalla kengän pohja tuntui sopivan joustavalta ja rullaavalta. Kaikin puolin miellyttävä kokemus aktiiviharrastajalle. 

Tämän tossun pito ei pettänyt.

Teknikset tiedot

Paino: W 212 g/ M 243 g

Keskipohjan korkeus: W 23-18 mm / M 24-19 mm

Droppi: 5 mm

Keskipohjan materiaali: FF BLAST TM PLUS

Levyn materiaali: Hiilikuituvahvistettu TPU (Termolastinen polyuretaani)

Päällinen: kudottu 

Pohja: ASICSGRIP TM

Testaajat:

Nainen, aktiiviharrastaja, koko UK 5,5 – 38; mies aktiiviharrastaja, kilpailija

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X