Mila Orion

Trailrunning Finlandin arvio

Trailrunning Finland pääsi testaamaan Mila Orion otsalamppua. Lampun akku on kiinni pääpannassa, mikä vähentää turhien pitkien johtojen määrää. Näin ollen, ei tarvitse mukaan myöskään erillistä reppua tai vyölaukkua akulle, vaan koko lamppu kulkeutuu päässä.

Lamppu istuu päähän hyvin ja sen saa säädettyä tarpeeksi tiukalle, kuitenkaan ei tarvitse kiristellä hermoja sillä lamppu pysyy paikoillaan vähän kevyemmälläkin kirstyksellä. Vähän jännitin, että painako akku niskassa, mutta eipä sitä oikeastaan edes huomannut. Niskaosuudessa on kaksi tukea, joka tasapainottaa akkua hyvin. Enemmän minua on häirinnyt pitkät johdot ja selässä hölskyvä akku. Itse lamppua pystyy säätämään niin, että valo osoittaa haluttuun suuntaan maassa. Säätöasento on jämäkkä, joten valo ei hypi ja pompi. Niskaosuudessa on kaksi tukea, joka tasapainottaa akkua hyvin.

 

Lampun valoteho on erinomainen. Ehkä jollain huippusuunnistajilla on vielä hieman tehokkaampia lamppuja, mutta lamppu riittää hyvin myös suunnistukseen. Polkujuoksuun lamppu on erinomainen. Kaverini lainasi sitä Nuuksio night trailiin ja hänelle oli monet todenneet, että juokse vaan edellä kun sinulla on tuollainen kaivosmiehen valo. Lampun valokeila oli leveä, eikä terävä piste, niin kuin useissa halvemmissa ja pienemmissä lampuissa. Lampun akun kestoksi luvataan isoimmalla teholla reilu tunti, mutta esimerkiksi 1500 lumenella akku riitti hyvin reiluksi 1,5 tunniksi ja vasta silloin valon teho rupesi vähän himmenemään, ei siis vielä sammunut.

Kokonaisuudessaan lamppu oli hyvä kokemus, ja varmasti tulee juostua nyt enemmän pimeillä poluilla ja ehkä sitä uskaltautuisi myös Jukolan yö-osuudelle tällä lampulla.

Testaaja: aktiivinen polkujuoksija sekä  ensimmäistä kertaa pimeillä poluilla juossut kuntoilija

Juostut kilometrit: n.100 km

Paino: 317 g akun osuus 125 g

Istuvuus: 5/5 (jossa 1 heikko, 5 erinomainen)

Ulkonäkö: 4+/5 (oma mielipide)

Käyttötarkoitus: juoksu pimeällä polulla

Suositushinta: 325 €

Tekniset tiedot

6 kpl teholedejä antavat leveän ja tehokkaan valokeilan

Kaikki päässä; ei tarvetta akkuliiville tai pitkälle kaapelille.

Värilämpötila 5000 K vastaa päivänvaloa, toistaa värit luonnollisesti ja on silmälle miellyttävä.

Kaksi tehoasentoa, säädettävissä 1-15 W (110 – 2000 Lumen). Tehdasasetuksena 12 W (1500 Lm) / 4 W (440 Lm), jolloin akun kesto 1,5 h / 4,5 h.

Akun varaustilan 4 -portainen vihreä/punainen indikaattorivalo lampussa

Paino vain 317 g, josta akun osuus 125 g.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

2 Kommentti(a)

  1. Pingback: Satsaa näihin asioihin, kun haluat valoa pimeille poluille | Napapiirin seikkailija

  2. trailrunningfinland

    Trailfestissä on mahdollisuus testata Milan lamppuja lauantai-illan yhteislenkillä!

Kommenttikenttä on suljettu.

X
X