Nortec Nordic -jääraudat

Suomen talvi koostuu varsinkin Etelä-Suomessa kylmien ja leutojen jaksojen vaihteluista. Talven aikana tampatut polut muuttuvat ennemmin tai myöhemmin jääksi. Nastakengät ovat yksi vaihtoehto polkujuoksijalle pystyssä pysymiseen, mutta mitä muita keinoja on? Testasimme jäärautoja.

 Arvio

Nortec Nordic ketjumaiset jääraudat saa puettua juoksulenkkareiden päälle hetkessä. Ensin laitetaan etuosa paikoilleen ja venytetään takaosaa kantapään yli. Hyvällä tasapainolla tämä onnistuu seisten. Lähdimme liikkeelle varovaisesti, koska jäärautojen piikit vaikuttavat korkeilta. Juoksutuntuma alustaan on kuitenkin hyvä, piikit tuntuvat uppoavan ikijäähänkin syvälle. Nämä jalassa vauhtia uskaltaa pitää pikkupoluillakin lähes kuten kesäkelillä. Käännöksetkin onnistuvat ilman ongelmia kun tuntumaan on tottunut. Ylimääräistä painoa jaloissa ei edes huomaa.

Nortecin jääraudat mahtuvat mukaan juoksureppuun tai trikoiden resorin alle. Tämä setti tulee kätevässä pussukassa, jossa niitä on myös hyvä säilyttää.

Tässä mallissa on 21 kpl 8mm pituista piikkiä. Mikäli astelee piikeillä kiville ne tylsistyvät ahkerassa käytössä, mutta polun sulaessahan jääraudoista voi luopua. Käytön aikana näistä Nordic jääraudoista aukesi yksi solmukohta. Kaikki osat pysyivät kuitenkin mukana kotiin asti ja ongelma ratkaistiin kiristämällä osa takaisin paikoilleen pihdeillä.

 

Nortec Nordic -jääraudat toimivat pääkallokeleillä päivittäisessä käytössä mutta myös myöhäisestä syksystä kevääseen jäisillä kisapoluilla. Näillä voisi myös kivuta kesäisille alppijäätiköille.

Testaaja: kilpapolkujuoksija

Tuotteella juostut kilometrit: 80 km

Paino: 320 g (koko L)

Materiaali: silikonielastomeeri, ruostumaton teräs

Istuvuus:  

Ulkonäkö:  

Yleisarvosana:  

Käyttötarkoitus: Päivittäiset pääkallokelin lenkit, jäiset kisapolut, mutaiset polut

Hinta: 55 €

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X