Salomon Speedcross 5

Varustenurkan testissä olleet räyhäkkäät Ferrarin punaiset Salomon Speedcross 5 kengät ovat isoilla nappuloilla varustettuna todella pitävät myös mudassa ja hiekalla. Sopivan harvassa olevat nappulat eivät myöskään kerää helpolla mutaa kengän ulkopohjaan.  Testaajalla nappulat kuitenkin tuntuivat kovalla alustalla juostessa päkiöiden kohdalla läpi vähäisen vaimennuksen johdosta. Kengät olivat juostessa hieman kömpelöt johtuen korkeasta kannasta ja löysästä kuoresta. Alamäessä jalka pääsee liikkumaan kengän sisällä. Ylämäkeen juostessa kenkä sensijaan toimii loistavasti.

Speedcross mallit ovat olleet yksi Salomonin suosituimmista malleista. Tässäkin kengässä on pikanauhoitus ja tasku, jonne ylimääräisen nauhan saa suojaan, ettei se tartu esim. risuihin. Kenkää on saatavissa useissa eri väreissä.

Hyvää pitoa kaipaavan ja korkeaan kantaan tottuneen juoksijan kannattaa testata tämän mallin sopivuutta itselle. Monet mieltyvät esim. Speedcrossin kantakupin istuvuuteen.

 

ARVIO

testaaja: Polkujuoksun kilpaharrastaja
Tuotteella juostut kilometrit: 80 km

Istuvuus:     

Ulkonäkö:    (testaajan mielipide)

Pito:            

Vaimennus:  (jossa 1 olematon 5 vahva)

 

Tekniset tiedot
Paino: 320 g valmistajan ilmoittama

Droppi: 10 mm (kannan ja päkiän korkeusero)

Päällinen: Synteettinen tekstiili

Ulkopohja: Contagrip (kumi)

Käyttötarkoitus: Pehmeällä alustalla, mudassa ja lumella kenkä on parhaimmillaan erittäin hyvän pidon ansiosta.

Suositushinta: 140 €

Lisätietoja: salomon.com

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X