Running box:lla uutta intoa juoksuun!

 

Boxi on näppärän kokoinen

Pääsimme testaamaan uutta tapaa kehittää nopeutta ja vauhtikestävyyttä juoksussa.  Idea Running boxissa on, että se sisältää juoksukortteja eri pituisiin harjoituksiin. Harjoitusten tarkoituksena on parantaa juoksun vauhtia. Harjoittelu perustuu askeliin, joita lasketaan. Kortissa on merkitty juoksu askelten määrä eri värillä (oranssi) ja kävely askelten määrä eri värillä (harmaa), ja tämä on selkeää. Kortin lukeminen on siis helppoa ja näin ollen harjoituksen tekeminenkin. Harjoitusten pituus vaihtelee 15-30min välillä. Tämä ei sisällä alku- ja loppuverryttelyä, vaan juoksijan kuuluu itse tietää paljonko tarvitsee lämmittelyyn aikaa. Harjoitus vaihtoehtoina ovat lyhyet-, pitkät- ja yhdistelmäintervallit. Kortteja laatikossa on 48, joten aivan heti ei tarvitse samaa treeniä toistaa. Kortit ovat sopivan kokoisia napata taskuun mukaan lenkille, tai vaihtoehtoisesti voit napata kuvan kortista ja tehdä treenin kuvan avulla. Kumpaakin tapaa tuli testattua.

 

Kortit olivat selkeitä ja värikoodattuja keston mukaan

Itseasiassa treenin tekeminen laskemalla askeleita oli yllättävän koukuttavaa.

Kun kesskittyi laskemaan askelten määriä, ei keskittynyt niinkään ikäviin tuntemuksiin, kuten ”vitsi tää tuntuu pahalta” tai kylläpä jalka painaa. Yhden testaajan kommentti: ” Boxin avulla oli helppoa treenata kun tiesi tasan tarkkaan montako intervallia on tehnyt ja montako jäljellä”. Treenin tekeminen oli myös helppoa, kun ei tarvinnut tuijottaa kelloa, toki joutui välillä lunttaamaan kortista montako askelta piti ottaa. Tästä saikin itselle hyvän aivopähkinän kun yritti muistaa treeniä ulkoa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Boxin avulla voi löytää uutta intoa vauhtiharjoitteluun!

Mikäpä aurinkoisessa kelissä on spurttailla!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X