NVii Terra TT

NVii oli merkkinä useimmalle testaajalle uusi tuttavuus. Heti paketista kengät nostettua voi todeta niiden olevan varsin hyvännäköiset kengät. Värien kontrasti mielytti testaajia. Kenkälaatikossa tulee ylimääräiset pohjalliset. NVii toimittaa kenkänsä niin että sisällä on valmiina ohuempi pohjallinen ja halutessaan toiset hiukan vaimentavammat pohjalliset voi vaihtaa kenkään.

Kenkää jalkaan laittaessa yhdellä huomio kiinnittyy heti ohueen kengät ilttiin joka on ohut kuten monissa nykyaikaisissa kengissä. Tämä tarkoittaa, että solmiessa kenkää tulee olla tarkkana ettei vedä liian tiukaksi ja jalkapöytä ärsyynny. Testaajat kokeilivat monenlaisia solmimistekniikoita, mutta tätä yleistä vaivaa ei ollut, joten NVii Terra TT:n kohdalla suunnittelu on onnistunutta. Kenkä tuntuu jalassa todella napakalta, mutta juostessa kenkä muotoutuu jalan ympärille ja napakkuus ei sisäänajon jälkeen ollut mikään ongelma vaan kenkä tuntui hyvälle. Yhden tastaajan mielestä kenkä tuntuu aluksi hyvin kapealestiseltä, mutta mukautuu jalkaan nopeasti hyvin ja istuu hyvin.

Terra TT ei ole pehmustetuimmasta päästä oleva kenkä vaan suojausta ja vaimennusta on maltillisesti. Tarkoittaen, että kengän alaosassa ei ole paljoa pehmustetta, eikä sitä ole yläpuolellakaan. Sen takia kengän tuntuma on todella responsiivinen. Juostessa alustan tuntee hyvin mihin astuu ja on tunne että tilanne on koko ajan hallussa.

Testaajat juoksivat kengillä monenlaisessa ympäristössä. Asfaltilla, neulaspolulla, umpi mudassa, kallioilla ja taisi joukossa olla muutama joen kahlauskin. Eniten mieleen jäävä asia kengistä oli pito. Kengän nappulat ovat todella pitävät ja jämäkät. Kotona parketilla huomaa kuinka 4,5-5,5 mm nappulat imevät alustaan kiinni kuin imukupit. Kääntöpuolena tälle pidolle oli se, että myös muta tarttuu pohjiin todella herkästi eikä tahdo karista pois edes potkimalla kalliota vasten. Yhdellä testaajalla oli ongelmia luottaa kengän pitoon märällä kailliolla. Juostessa kantakuppi tuntuu “pallomaiselle” eli kantapäätä vasten oleva kangas ei ole tasainen vaan kaareva kuin pallo. Erityisesti tämä tulee esille kun astut kannalla juurelle tai kivelle jolloin nilkan lihakset kuormittuvat hakiessa optimaalista asentoa.

Yhteenvetona testaajat totesivat, että kenkä toimii parhaiten lyhyille treenilenkeille tai kisoihin (alle puolimaraton), koska vaimennusta ei ole paljoa ja tuntuma on todella tarkka. Erityisen positiivinen asia oli pito jonka kengät tarjoavat.

 

Tekniset tiedot

Paino: 229 g (UK 8)

Droppi: esim. 6 mm (kannan ja päkiän korkeusero)

Arvio

Testaajat: Polkujuoksun kilpaharrastaja, kilpajuoksija ja omaksi ilokseen juokseva

Tuotteella juostut kilometrit: keskimäärin 120 km

Istuvuus:

Ulkonäkö:

Pito:

Vaimennus:

Käyttötarkoitus: Lyhyehköt polkujuoksukisat / -lenkit

Suositushinta: 165 €

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X