Bridgedale Stormsock Lightweight Ankle

Sukka on jalassa napakka ja hengittävä.

Bridgedale Stormsock on testaajien perusteella varsin miellyttävä ja toimiva varuste. Sukka tuntuu istuvan jalkaan napakasti mistään kuitenkaan puristamatta. Lyhytvartisen (Lightweight Ankle) mallin sukan varsi ulottuu riittävän ylös suojaten esimerkiksi akillesjännettä kylmemällä kelillä. Sukka tuntuu materiaalinsa puolesta hieman tavallista sukkaa paksummalta, mitä yksi testaajista hieman epäili ennen käyttöä, eli lähteekö jalkaterä elämään juostessa. Tämä pelko osoittautui onneksi käytön aikana perusteettomaksi, vaikka testaaja omaa hyvin herkät jalat ja usein kylmemmillä kosteilla keleillä varpaista lähtee tunto, esim. kevättalvella. Varpaat pysyivät kuitenkin hyvin lämpiminä niillä lenkeillä, joita kyseisissä oloissa juostiin. Sukat eivät hautoneet jalkaa, eli hengittävyyskin tuntuisi olevan hyvällä tolalla. Stormsockeja ei päästy testaamaan kaikkein rajuimmissa olosuhteissa ja erityisen pitkillä lenkeillä, mutta sukissa vietettyjen kilometrien aikana sukan toimivuutta ei ainakaan tarvinnut miettiä. Perinteisiin neopreenilämpösukkiin verrattuna, nämä sukat on vaivattomat pukea päälle. 

Testaajat voivat hyvin suositella sukkaa vaativampien olosuhteiden monivuotiseksi luottovarusteeksi. Kesällä se saattaa tuntua yllä vähän turhan paksulta, yksi testaaja totesi. 

 

Testasimme myös Bridgedale Stormsock Midweight Knee -mallia, joka on paksumpi ja ulottuu polvitaipeeseen saakka. Tämä malli teki hangessa kahlailusta miellyttävää, mutta tuntui turhan jämäkältä sulalla juoksuun.

Bridgedale Stormsock löytyy nilkkapituisena ja pitkävartisena. Kuvassa nilkkapituinen malli.

Tekniset tiedot

Materiaalit:

Sukan sisäpinnan neulos on yhdistelmä merinovillaa (54%), polyesteria (36%), nylonia (7,5%) ja lycraa (2,5%).

Sukan uloin kerros on neulottu joustavasta nylon-kuidusta. HydroTech-kalvo siirtää kosteuden pois jalasta, mutta ei päästä kosteutta ulkopuolelta sukkaan.

Kokotaulukko täsmäsi hyvin.

Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 5 vuotta

Arvio

Testaaja: kolme eri ikäistä kokenutta polkujuoksijaa

Juostut kilometrit: Yhteensä 230km

Istuvuus:

Ulkonäkö:

Käyttötarkoitus: Koleankelin polkujuoksulenkit ja suunnistus

Hinta: 49,90 €

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X