Lockdown-odotus palkittiin NUTS Pyhän poluilla

Koronarajoituksista johtunut pitkä kisaodotus palkittiin, kun ennätykselliset 648 innokasta osallistujaa pääsi mittaamaan kisakuntoaan NUTS Pyhällä, Pyhä–Luoston kansallispuiston poluilla tänä lauantaina. Heinäkuussa järjestetyn NUTS Ylläs Pallaksen 160 kilometrin kilpailun ohella Pyhällä käytiin kauden ainoat NUTS-polkujuoksukilpailut. 

 

Tapahtuman nimi päivittyi aiemmista vuosista NUTS Pyhä Presented by Garmin & La Sportivaksi. Kisamatkoina oli kuitenkin entisen Pyhä Tunturimaratonin tutut matkat eli 43, 21.5 ja 10 kilometriä. 

 

Naisten NUTS Pyhä tunturimaratonin nopein Pirjo Saukko. Kuva: Rami Valonen

Naisista täyspitkän Tunturimaratonin (43km) nopeiten painoi Team Nordic Trailin Pirjo Saukko (4:20), reilulla 15 minuutin erolla seuraavana tulleeseen – ja pitkään kärjessä juosseeseen Eija Keski-Sänttiin (4:35). Kolmanneksi reippaiten kirvirakkaa kynsi Sallan Karhujen Maija Kaisanlahti (4:49) – jo toista vuotta peräkkäin.

 

Jussi Nokelainen oli miesten maratonilla vikkelin. Kuva: Rami Valonen

Miesten 43 kilometrin kärjessä nähtiin jännittävää kisailua Jussien kesken aivan viimeisille kilometreille asti. Voiton vei Team VJ:n Jussi Nokelainen (3:28) jättäen toiseksi Jussi Kumpulan (3:32). Kolmantena maaliin saapui Sauli Mettovaara, KiimU (3:59).

 

Myös BUFF Trail Tour Finland -kilpailusarjan (BTTF) ensimmäinen osakilpailu, Tunturipuolikas (21.5 km), juostiin poikkeuksellisesti Pyhällä. Perinteisesti Tourin avaa Bodom Trail jo toukokuussa. Tänä vuonna BTTF-osakilpailuita on tarkoitus järjestää kaikkiaan viisi, mikäli tuleva koronatilanne sen sallii. 

 

Naisten sarjan voiton vei odotetusti “lajilegenda” Maija Oravamäki, NTR (2:00).

Näyttävästi toiseksi juoksi viime vuoden Trail Tourin kolmonen Julia Silvennoinen, Team Noux / Suunto Salomon Trail Team (2:11). Kolmannen sijan otti Sajaniemen Sonnien Riina Kuuselo (2:15).

Maija Oravamäki dominoi naisten puolikasta Pyhällä. Kuva: Rami Valonen

Miesten BTTF-osakilpailun voittoon juoksi Arto Talvinen, Team Liikup (1:38:11)ja toiselle sijalle Anssi Koirikivi, Routamap (1:42:12). Kolmanneksi nopeiten reitin suoritti aiempinakin vuosina palkintokorokkeilla viihtynyt Markus Rannankari (1:42:19).

 

Tunturikympillä (10 km) naisten nopein oli kansainvälistä menestystä niittänyt Susanna Saapunki, Scarpa (0:52:22), ollen näin myös 10 kilometrin kokonaiskisan kolmanneksi nopein tänä vuonna. Naisten kilpailun toisena maaliviivan ylitti Aino-Maria Jääskeläinen (1:02) ja kolmantena toissa vuoden hopeamitalisti Emma Hokkila (1:11).

 

Miesten Tunturikympillä voiton vei Tuomo Kuisma, Team La Sportiva Finland (0:49:18), parantaen yhdeksän sijaa edellisvuodesta. Toiseksi sijoittui Pauli Mäkelä, SkiShop Mäkelä (0:52:19) ja kolmanneksi Jouni Heikkilä, Lapparin löntystäjät (0:58:17).

 

NUTS Pyhä 2020 toteutettiin erityisjärjestelyin koronatilanne huomioiden – kuitenkaan NUTSin tuttua kisatunnelmaa unohtamatta.

“Kaiken kaikkiaan tapahtuma erityisjärjestelyineen yllätti positiivisesti tapahtumaorganisaation. Erityisen positiivinen asia oli osallistujien mukautuminen uusiin toimintatapoihin tapahtuman aikana.

Suuri kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, kilpailijoille ja kaikille tapahtumassa mukana olleille.

Iloisia juoksukilometrejä rajoituksista huolimatta”, summaa tapahtuman johtaja Teemu Takkula.

 

Teksti: Elsa Varja yhteistyössä NUTS Kisakeskuksen kanssa

Tulokset

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X