Suunnistajat juhlivat Himoksen poluilla

Ensimmäinen televisioitu kotimainen polkujuoksu lauantaina Jämsän Himoksella oli suunnistajien näytöstä, kun miehet ja naiset ottivat 26 kilometrin Extreme -sarjassa kolmoisvoiton ja triplasivat Veikkauksen pelikohteen Mikko Knuuttilan ja Anni-Maija Fincken johdolla.

Ikaalisten Nouskin Mikko Knuuttila ja Juho Ylinen lähtivät alussa vauhdinpitoon ja saivat peräänsä Arto Talvisen ja Olli Ojanahon.

Knuuttila repäisi kympin kohdalla ja sai seurakseen Ojanahon aina pariin kymppiin saakka, minkä jälkeen Knuuttila alkoi tehdä pientä pesäeroa Ojanahoon ja kellotti maalissa ajakseen hurjan 1.47.43.

– Viimeiset neljä kilometriä sain juosta yksin ja osasin nauttia, kun lihaksisto oli tottunut iskutuksiin, hehkutti Knuuttila.

– Yritin sitkutella tyhjillä jaloilla Mikon perässä, mutta aika jojossa olin, myönsi Ojanaho.

Miesten Himos Extremen kärkikolmikko vasemmalta Olli Ojanaho (3.), Mikko Knuuttila (1.) ja Arto Talvinen (2.)

Kerran aiemminkin Himoksella kovinta vauhtia pitänyt 28-vuotias Knuuttila arvosti voittoaan todella paljon, sillä hänen mielestään tämä Himos Trail oli kovin Suomessa järjestetty polkujuoksu.

23-vuotiaan Ojanahon kolmanneksi pudottanut Talvinen sai loppulenkin pitkällä suoralla Knuuttilan ja Ojanahon selän näkyviin.

– Huomasin mahdollisuuden tavoittaa Ojanahon, koska hän alkoi jäädä Knuuttilasta. Laskin pystyväni pitämään vauhtini, millä tavoitan karkukalaisen, juttusi 46 sekuntia voittajalle hävinnyt Talvinen.

Kun laskelma piti, Talvinen ohitti ja repi 34 sekunnin eron Ojanahoon, jonka niskaan hengitti vielä lopussa polkujuoksija Juuso Simpanen.

– Toka kierros oli hyvä, mutta matka loppui kesken, kehui vain 6 sekuntia Ojanahon jälkeen maalilinjan ylittänyt Simpanen.

Seuraavat sijat veivät ratajuoksuun panostanut Ylinen ja perhelisäyksen vuoksi kolme viikkoa harjoitteluaan keventänyt Juha Sorvisto.

 

Fincke taivutti Rantasen

Naisten suunnistuksen MM-mitalistit Anni-Maija Fincke ja Merja Rantanen merkkauttivat 26 kilometrin ajoikseen 2.08.53 ja 2.11.12 ja veivät kärkisijat. Helsingin Suunnistajien Noora Hyyrynen nousi lopussa kolmanneksi ajalla 2.22.07.

Rantanen ja Fincke irtosivat muista ensimmäisellä 15 kilometrin lenkillä ja jättivät MM-mitalisti Venla Harjun yli viiden minuutin päähän.

– Toiselle lenkille lähdettäessä huomasin, että Merja hieman hyydähti. Kun pystyin itse pitämään tasaista vauhtia, jaksoin tehdä yllättävän hyvin eroa häneen, totesi Fincke.

Voittaja oli tyytyväinen ja kertoi, ettei hän ollut montaa kävelyaskelta ottanut 865 metriä korkeuseroa käsittäneellä reitillä.

– Lähdin voittamaan. Kun Anni meni ohi, en pystynyt vastaamaan hänen vauhtiinsa, tunnusti toisen kerran tutuissa maisemissa kakkoseksi jäänyt Rantanen.

Kalevan Kisoissa kovaa tulosta tehnyt Hyyrynen kertoi lähteensä alkumatkasta Rantasen imuun ja hyytyneensä siinä.

– Kun onnistuin kolme kilometriä ennen maalia ohittamaan Venlan, tulin hymyssä suin maaliin, iloitsi 24-vuotias Hyyrynen.

Harjun oli lopulta tyytyminen viidenteen sijaan, kun Petra Ahokin ohitti tamperelaisen lopussa.

Himos Trail tulokset

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X