Asics NovaBlast

Asicsilla on pitkä tausta juoksukenkien valmistajana, vaikkei ole polkkujuoksijoille niin tuttu. Trailrunningfinland testasi vaihteeksi maantiejuoksukenkää Asicsin NovaBlastia. Kengillä juostiin noin 100 km. Pääsääntöisesti lenkit juostiin kuivalla hiekka- tai asfalttitiellä. Muutamalla testikerralla satoi. Yksi testilenkki juostiin myös maaston puolella. Kaikkien testilenkkienaikana alusta oli sula.

NovaBlast sopii neutraalin pronaation juoksijoille. NovaBlast kengissä on Flytefoam pohja, joka on uutta teknologiaa. Se saa aikaan joustavampaa juoksemista, hieman kuin trampoliini vaikutuksen. Asics korostaa Novablastin ominaisuuksia nopeaan juoksuun ja sekä päkiää että kantaa suojaavaa vaimennusta.

Arvio

Kenkä on todella kevyt ja miellyttävän tuntinen jalassa. Lisäksi se on myös kapeampi kuin osa Asicsin kengistä. Parhaimman juoksututuman kengillä sai hiekka- tai asfalttilenkeillä, jolloin kengän muotoiltu pohja ohjasi juoksemaan rullaavasti. Kenkä toimi myös kohtuullisesti helpolla polkupätkällä, jolloin keveydestä oli etua. Kenkä toimi hyvin niin kuivalla kuin märällä kelillä. Vaimennus toimii mukavasti, vaikka kengässä ei ole monille Asicsin vaimennetuille kengille tyypillistä väligeeliä. Kastuessaan NovaBlasteista ei tulleet raskaat, niin kuin usein lenkkareille käy. Kengän kangas on ohutta ja päästää kastuessaan osan vedestä valumaan pois. Ohut kangas toimii mukavasti näin lämpimillä keleillä, mutta talvella jalkaan saa laittaa paksun sukan, jotta varpaat pysyvät lämpiminä. Ohut kangas repeytyy herkästi, joten maastojuoksussa nämä kengät eivät ole parhaimmillaan. Ulkonäöllisesti kenkä oli nätti ja kivan värinen (musta/pinkki) ja samaa mallia on saatavilla myös mustan ja limen värisenä. Nykyisin monissa maantiekengissä on heijastimia, mutta tästä mallista ne puuttuivat kokonaan.

NovaBlast on polkujuoksijalle hyvä vaihtoehto silloin kun siirrytään vauhdikkaampaan juoksuun ja sileälle alustalle.

 

Tekniset tiedot

Tuotteella juossut: Kokenut polku- ja tiejuoksija

Tuotteella juostut kilometrit: 100km osa kävellen.

Hinta: 140 €

Paino: 260 g

Droppi: 10 mm

Istuvuus: 

Ulkonäkö: 

Pito: 

Vaimennus: 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X