NUTS Distance 300 by Black Diamond – Suomen pisin polkujuoksutapahtuma

Pisin. Erämaisin. Haastavin. 

NUTS Distance 300 by Black Diamond on NUTS Trail Runningin uusin tapahtuma, joka saa kokeneimpienkin polkujuoksijoiden sukat pyörimään jalassa ja sormet selaamaan hermostuneena karttaa. Se kuljettaa seikkailijat läpi Lapin legendaarisimpien maisemien ja erämaisimpien kolkkien, yhteensä huikean 326 kilometrin matkan. 

NUTS300:n reitti kulkee 326km pitkin erämaisinta Lappia

Matka alkaa Inarin Njurgulahdesta ja kulkee Lemmenjoen kultamaiden kautta syvälle erämaahan. Reitti jatkuu Kalmankaltion ja Pöyrisjärven kautta Hettaan. Sieltä seikkailijat nousevat tunturiin ja kulkevat Ounastunturin ja Pallaksen kautta maaliin Ylläkselle. Reittikartta löytyy Trace de Trailista.

Northern Ultra Trail Servicen toimitusjohtaja Eero Lumme kertoo tapahtuman taustasta: “Suomessa ei ole aikaisemmin järjestetty 200 mailin eli yli 300 kilometrin polkujuoksukisaa. Ajatus on hautunut NUTSien päässä useamman vuoden, ja nyt koronakesän aikana oli aikaa jalostaa ideaa eteenpäin. “ 

Matka on haastava ja reitti vaatii kokemusta erämaaolosuhteissa selviämisestä, kykyä navigoida ja pärjätä omillaan pitkiäkin aikoja. Osallistujien tukena maastossa on turvapartioita, joilla tulee myös olla erätaidot hyvin hallussaan. 

“Tavoitteena oli alusta asti juosta kisa yhtenäisenä reittinä paikasta A paikkaan B. Syntyi idea yhdistää NUTS Ylläs-Pallas-reitin osa Pöyrisjärven erämaa-alueeseen ja Lemmenjoen kansallispuistoon. Reitin GPS-jälki kerättiin syksyn aikana, ja kuinka ollakaan, reitin pituus ja vaativuus vastasivat hyvin asetettuja tavoitteita”, kertoo tapahtumajohtaja Ossi Määttä. 

Kisan aikana ehtii taatusti kokea useamman hämärähetken Kuva: Aapo Laiho

NUTS 300 järjestetään Ylläksen tapahtumaviikon yhteydessä 12-17.7.2021. Se on ikimuistoinen seikkailutapahtuma, joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi. NUTS 300 vaatii osallistujilta rautaista kestävyyttä ja kokemusta vähintään 80 kilometrin polkujuoksutapahtumasta. 

Tapahtuman maksimimäärä on 150 osallistujaa. Tapahtuman pääsponsoreina toimivat Black Diamond ja La Sportiva. 

Lisätietoja tapahtumasta

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X