Adidas Terrex Agravic GTX women

Trailrunning Finland testasi Adidas Terrex Agravic GTX kenkää Suomen loskasäässä, vesisateessa ja pintajäätyneellä tiellä. Lisäksi lyhyttä lenkkiä poluilla. Agravic on tavijuoksukenkä, joka on tarkoitettu poluille ja teille juostavaksi. Sen ulkomuoto on hieman ”rouhea” ja saattaa näin ollen vääristää kuvaa siitä, ettei se sovi poluille. Kengässä on hyvin kuvioitu pohja, mikä antaa sille pitoa niin tiellä, kun poluilla. Gore Tex– kalvo takaa kengän kuivana pysymisen ja tekee samalla päällisen joustamattomaksi. Kalvo ei kuitenkaan haitannut kengän istuvuutta ja se pehmeni käytettäessä ja kastuessa.

Testaaja koki kengät liian raskaaksi metsäpoluille, joissa haluaa saada tuntuman maahan asti ja nopean liikkuvuuden mutkaisilla pikkupoluilla. Juostavat, juurakkoiset ja melko vetiset mätäspolut, joissa joutuu hyppimään ja usein juoksemaan liukkailla kallioilla ei ehkä antanut täydellistä pitoa minulle näissä kengissä. Aloittelevalle polkujuoksijalle, jossa meno on maltillisempaa olisi pito varmasti riittävä.

 

Loskassa ja vesisateessa oli miellyttävää juosta läpi lätäköiden, sillä kenkä piti jalan kuivana. Pintajäätyneellä asfalttitiellä kengän pito toimi hyvin. Kengän istuvuus on hyvä niin kuin muissakin Adidaksen kengissä. Kengässä on matala kanta ja jalka pysyy juostessa hyvin paikoillaan. Nauhoitus on jämäkkä ja pitävä. Tässä neutraalissa kengässä on hieman leveähkö lesti mutta ei kuitenkaan liian leveä.

 

Suosittelisin tätä kenkää maastoon, jossa juostaan kovilla hiekkaisilla sorapoluilla. Pohjan kuviot antavat hyvän pidon vieriville pikkukiville ja mahdollisille liukkauksille. Juoksijan, joka juoksee enimmäkseen talvella tasaisella ja haluaa pitää jalat kuivina kannattaa testata tätä mallia. Jalka pysyy myös lämpimänä gore-tex kalvon johdosta.

 

Tekniset tiedot

Paino: 305 g

Droppi: 6mm

Päällinen: Verkko, kangas ja gore-tex = PTFE muovista valmistettu mikrohuokonen kalvo, vedenpitävä, tuulenpitävä

Ulkopohja: Continental™ kumi

Käyttötarkoitus: Juoksu sorateillä, asfaltilla ja kovemmilla poluilla, talvijuoksuun.

Suositushinta: 129 €

Arvio

Testaaja: Polkujuoksun kilpaharrastaja

Tuotteella juostut kilometrit: 60 km

Istuvuus:     

Ulkonäkö:   

Pito:            

Vaimennus: 

 

Tutustu lisää Adidas Terrex-juoksukenkään täältä tai muihin polkujuoksukenkiin.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X