Johanna Antila on vuoden 2020 polkujuoksija 

Vaasalainen Johanna Antila on valittu vuoden polkujuoksijaksi 2020. Menneen vuoden aikana hän on nostanut polkujuoksun ilmettä pohjanmaalla ja voittanut Nuuksio 70 Trail Ultran uudella reittiennätyksellä. Myös marraskuisella Komia Ilkan polulla tuli voitto ja kylkeen oivallus siitä, että omilla nuoruuden kulmilta löytyy upeita polkuja.

Johanna Antila Komia Ilkan polulla 2020. #komiaflow

 

Antila oli otettu valinnastaan. Hän uskoo että äänisaaliin takana on hänen vankka pohjalainen taustajoukko joka seuraa hänen edesottamuksiaan. “Myös että tannoisen Ilkka-Pohjalainen laaja lehtiartikkeli kestävyysjuoksusta pohjanmaan alueella ja kauhajokisesta kymmenvuotiaasta juoksevasta pojasta nosti nimeni esille sopivasti äänestyksen alla.”

 

Johanna Antilalla on kestävyysjuoksutausta, mutta ei ole kisannut enää pitkään aikaan. “Vuoden 2019 keväällä kaveri houkutteli Nuuksioon ja päähänpistosta valitsin 70km:n matkan. Siitä alkoi polkujuoksu-ura.” Pitkä tausta kestävyysurheilusta antoi pohjat jolla jaksoi juosta koko matkan vaikka hän yllättyikin kuinka hidasta Nuuksion poluilla eteneminen on ja kuinka paljon energiaa kuluu. Antila voitti debyyttikisansa Nuuksiossa 2019.

 

Tavoitteena on ensi kesänä 3 tunnin alitus maratonilla, kun tänä vuonna kellot pysähtyivät Hämeenlinnassa aikaan 3:04:22. Tavoitteellisuus juoksuun lähti maratonista ja epätyytyväisyyteen aikaan – sen parantaminen motivoi. Vuodelta 2006 löytyy maratonilta myös noteeraus 3:03. 

 

 

Vuonna 2020 Johanna juoksi kolme kilpailua (Komia Ilkan Polku ja Nuuksio 70 & Hämeenlinnan maraton) ja voitti kaikki. Vuodelle 2021 kalenteriin on merkitty Karhukierros 83km, Nuuksio 70 ja elokuulla joku maraton.

 

TrailrunningFinland.com sivustolla oli alkuvuodesta kysely jossa lukijat saivat äänestää omaa suosikkiaan vuoden polkujuoksijaksi. Esiraati oli valinnut muutaman vuonna 2020 kansallisesti ja kansainvälisesti esillä olleen suomalaisen polkujuoksijan listoille ja aina uutta nimeä ehdotettaessa se lisättiin listalle äänestysvaihtoehdoksi. 

Johanna Antila sai 40% äänistä kukistaen Anna-Stiina Erkkilän 50 äänellä. Listan kärkikolmikko oli kokonaan naispuolinen Eija Keski-Säntin ollessa kolmas.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X