Petzl Nao + reaktiivinen LED otsalamppu

Trailrunningfinland testasi Petzl Nao + reaktiivista LED otsalamppua.

Heti ensiksi testaaja ihastui lampun istuvuuteen. Takaraivolle sijoittuva patteri toki painaa jonkin verran, mutta se tasapainottaa istuvuutta mainiosti. Lisäksi kiinnityssysteemi on suunniteltu fiksusti yhdistämällä hengittävä ja joustava otsapanta patteriin kinnittyviin kuminauhoihin. Lamppua ei täten tarvitse kiristää tiukaksi ”pannaksi” pään ympärille, vaan lamppu pysyy löysälläkin kiristyksellä hyvin paikallaan kovavauhtisessakin alamäkijuoksussa. Joissakin toisissa lamppumalleissa testaaja on joutunut kiristämään lampun tosi tiukalle, mikä on ollut tosi ikävän tuntuista usean tunnin mittaisissa suorituksissa.

Toiseksi testaaja ihastui suureen valintakytkimeen, jolla lampun sytyttäminen, sammuttaminen ja valoasetuksen valinta sujui helposti jopa käsineet kädessä. Lampun valaisuteho oli testaajan mielestä mainio. Valon kantama vaihtelee automaattisesti erilaisilla valokeilan leveyksillä laajakulmasta kohdevaloon 85 – 140 m välillä 320-750 lumenin valovirralla. Lampun voi asettaa REACTIVE LIGHTING -tilassa Max asetukselle, jolloin paloaika on valmistajan mukaan noin kuusi tuntia 30 minuuttia. Polkujuoksussa testaajalle riitti hyvin Eco – asetus, jolle valmistaja lupaa noin 12 tunnin paloajan.

Testaaja latasi myös puhelimelleen ilmaisen MyPetzl Light -sovelluksen, jolla lampun ominaisuuksia voi mukauttaa ennen käyttöä tai käytön aikana Live-toiminnolla. Sovellus tuntui yksinkertaiselta käyttää ja siinä oli testaajan mielestä hauska toiminto: Emergency tilassa lamppu morsettaa valosignaalein sen tekstin, jonka sovelluksen käyttäjä haluaa lampun morsettavan. Testaaja innostuikin ”leikkimään” tällä toiminnolla morsettaen heti ensi alkuun perheenjäsentensä nimet.

Testaajaa mietitytti, häiritseekö lampun takaosassa sijaitseva voimakas vilkkuva punainen valo takanatulijoita. Valmistajahan ilmoittaa valon olevan havaittavissa jopa kilometrin päässa. MyPetzl Light -sovelluksessa punaisen vilkkuvalon pystyi onneksi sammuttamaan tai säätämään palamaan jatkuvasti ilman vilkkutoimintoa. Otsalamppuun integroitu punainen valo onkin kätevä pyöräillessä nyt kun punainen takavalo tuli pakolliseksi. Myös joissakin vuoriultrissa punainen takavalo on pakollinen, jolloin tämän lampun omistajien ei tarvitse hankkia erillistä lamppua.

Lampun patterin lataaminen onnistuu USB-liittimen avulla. Ultrapitkiin polkujuoksukisoihin testaaja aikoo hankkia vara-akun, jolloin lampun käyttöaika kaksinkertaistuu.

Tekniset tiedot

Malli: Petzl Nao + reaktiivinen LED otsalamppu

Käyttötarkoitus: Soveltuu monipuoliseen käyttöön mm. juoksemiseen ja suunnistamiseen. Lamppuun on saatavissa myös erikseen hankittava kypäräkiinnikesarja.

Suositushinta: 169,95 €

Arvio

Testaaja: Polku- ja vuorimatonien kilpaharrastaja

Istuvuus:

Ulkonäkö:

Tämä varustearvio tehtiin yhteistyössä Addnature.fi:n kanssa – PETZL tuotteet tilattavissa Addnaturen verkkokaupasta.

Tutustu lisää Petzl-merkkiin

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X