VJ Ultra

Suomalaisen VJ:n vuonna 2019 lanseerattu Maxx on ollut osalla testaajista mieluinen kenkä pitkillä polkulenkeillä ja kevyempi Irock osalle tuttu märän kelin tossu. Onkin kiinnostavaa verrata, miten Ultra pärjää vertailussa muille VJ:n malleille.

VJ Ultra on mielenkiintoinen hyvin vaimennettu polkujuokuskenkä.

Ultran välipohja on selvästi paksumpi kuin Maxxissa ja siten myös aavistuksen painavampi. Aivan kuten Maxx, myös Ultra pitää ensin ajaa sisään. Ultra muovautuu jalkaan sopivaksi vasta muutaman lenkin jälkeen. Samalla myös hienoinen alkujäykkyys karisee pois ja kenkä muuttuu kaikin puolin joustavammaksi ja liikkeitä paremmin mukailevaksi.

Ultran paksu välipohja pääsee oikeuksiinsa juurakkoisessa ja kivisessä maastossa. Pohjan suoja on todella hyvä. Tuntuu kuin alla olisi koko ajan neulaspolkua, sillä terävätkään kivet eivät tunnu jalkapohjassa. Ultran pito on kuivilla kallioilla hyvä. Kosteilla tai kaltevilla kallioilla pito heikkenee hieman eikä ihan vedä vertoja iRockin seinäpitoon. Kastuessaan Ultra “pumppaa” ylimääräisen veden nopeasti pois, eikä muutu erityisen raskaaksi.

Ultra ei ole parhaimmillaan nopeissa vauhdeissa, vaan silloin kenkä tuntuu hieman kömpelöltä. Ultra pääseekin oikeuksiinsa matkan kasvaessa. Vaimennus toimii hienosti ja 6 mm:n droppi takaa sen, että askel pyörähtää mukavasti päkiältä. Ultralla voi hyvin juosta pitkiä pätkiä hiekkateilläkin. Asfaltillakin kenkä on OK paksun pohjan antaman vaimennuksen ansiosta.

Ultrassa on hyvin tilaa varpaille, mutta kenkä ei kuitenkaan hölsky jalassa. Siitä pitää huolen napakka nauhoitus, jonka saa kiristettyä helposti jopa liian tiukalle. Nauhat ovat hyvää materiaalia, sillä normaali vetosolmu ei auennut edes kovemmassa vauhdissa teknisessä maastossa.

Ultran edeltäjän Maxxin miinus oli lyhyt iltti, jonka seurauksena nauhat painoivat ikävästi nilkan yläosaa. Ultrassa iltti on juuri sopivan kokoinen. Metsän vihreä väri jakaa mielipiteitä, mutta ainakin kenkä erottuu massasta kenkähyllyssä.

VJ Ultran nappulat ovat maltillisen korkuiset, mutta pito hyvä.

Tekniset tiedot

Materiaali: sukan sisäpinnan neulos on yhdistelmä merinovillaa (54%), polyesteria (36%), nylonia (7,5%) ja lycraa (2,5%). Sukan uloin kerros on neulottu joustavasta Nylon-kuidusta. HydroTech-kalvo siirtää kosteuden pois jalasta, mutta ei päästä kosteutta ulkopuolelta sukkaan. Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 5 vuotta. 

Droppi: 6mm (kärki 27mm, kanta 33mm)

Käyttötarkoitus: ultrakisat, useamman päivän polkujuoksulenkit ja vaellukset

Hinta: 159 €

Arvio

Yhteenveto: Erittäin luotettava polkukenkä keskipitkille ja pitkille taipaleille.

Testaaja: kolme kokenutta polkujuoksijaa

Istuvuus:

Ulkonäkö:

Pito:

Vaimennus:

Tuotteella juostu matka: 70km per testaaja

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X