Erkkilä 15:s Sierre Zinalin tähtisikermässä

Legendaarisessa Sierre-Zinal polkujuoksutapahtumassa palattiin tänä vuonna normaaliin päiväjärjestykseen 130 kisaan kutsutun kärkijuoksijan osalta. Naiset saavat vartin etumatkan miehiin verrattuna tällä 31km matkalla jossa noustaan alkumatkalla 2200 metriä ja juostaan lopuksi 1100 metriä alamäkeen. Kisa oli tänä vuonna Golden Trail World Seriesin 4:s osakilpailu.

Anna-Stiina Erkkilä osallistui kisaan ensimmäistä kertaa ja teki ehjän juoksun kovassa porukassa. Alku sujui vahvasti jyrkässä alkunousussa joka jatkuu loivempana ensimmäiselle huoltopaikalle reilun 10 kilometriin saakka.

“Tulin huoltoon sijalla 15 joka oli myös loppusijoitukseni. Keli oli yllättävän kuuma joten nestettä täytyi nauttia juoksun aikana melko paljon. Kahdella huoltopisteellä oli odottamassa omat lötköpullot geeleineen joten sain juosta kevyellä varustuksella.”

Polku Sierrestä Zinaliin kulkee maisemareittiä. Kuva: Jordi Saragossa

“Reitin juostavat pätkät olivat korkeimmassa kohdassa 2400m:ssä, mikä mahdollisesti vaikutti siihen että en saanut koneesta irti ihan sellaista potkua mitä olisin toivonut. Kilpailua edeltävät päivät 1600m:ssä sijaitsevassa Zinalissa olivat tärkeitä sopeutumisen kannalta.”

“Nesteytys ja energiat toimivat hyvin. Viimeisillä kilometreillä taistelin kramppien kanssa kuten moni muukin juoksija. Itselleni ääneen tsemppaamalla ja psyykkaamalla päätin että kramppien vuoksi en jätä leikkiä kesken. Lopussa sain vielä kuitattua Dolomyths runissa kolmanneksi juosseen Meksikolaisen Karina Carsolion ohi ja siten tehtyä nousujohteisen juoksun.”

Maude maalissa ennen Kiliania. Kuva: Martina Valmassoi

Naisten kilpailun voitti tänä vuonna suvereenisti Golden Trail Seriesissä esiintynyt Maude Mathys, joka tuli ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa maaliin ennen miesten kisan voittajaa Kilian Jornetia. Anna-Stiina jäi ajallaan 3.12’48” voittajasta 26 minuuttia ja 45 sekuntia. Golden Trail World Series jatkuu Chiemgau Trail Runilla Saksassa syyskuun 4. päivä.

Tulokset

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X