Ennakkosuosikit pitivät Aulangolla

Anna-Stiina Erkkilä ja Juho Ylinen tekivät sen, mitä odotettiin ja juoksivat Aulanko Tower Trailin BTTF -kisamatkan voittoon. Samalla molemmat varmistivat koko Trail Tour Finlandin voiton ennen kauden viimeistä osakisaa Kolilla.

Paukusta. Kuva: JOA Photography

Erkkilä voitti taas

Erkkilä voitti toiseksi tulleen Pargas IF:n Yvonne Gunellin liki seitsemällä minuutilla. Kolmanneksi maaliin juoksi Kaisa Laapas. Tänä vuonna naisten kärkijuoksijat lähtivät tekemään tulosta pidemällä matkalla, jolloin 13 km kisa tarjosi tilaisuuden yllättäjille. Lyhyen matkan voittajaksi kruunattiin Merja Lönn, toisena maaliin tuli Tampereen Pyrinnön Toini Pemmari ja kolmannen sijan nappasi Elina Pulkkinen.

Juho Ylinen karkasi omalla vedollaan. Kuva: JOA Photography


Ylinen pesi konkarin

Miesten BTTF-matkan voitti siis Team Hokan Juho Ylinen, jonka hurja kisatahti ei pohkeissa tuntunut, vaan Ylinen jätti Henri Ansion taakseen parilla minuutilla. Kolmantena maaliin tuli Buffin Eetu Nordman. Järjestävän seuran hämeenlinnalaiskannattajat pääsivät juhlimaan lyhyellä matkalla, kun paikallista suunnistusseuraa Mustaa Neliötä / Tawastia Trail Clubia edustava Joni Hiltula juoksi lentävällä askeleella voittajana maaliin. Jyväskylä Trail Runnersia edustava Eetu Salonen tuli lyhyen matkan kakkoseksi ja kolmantena maaliin juoksi niin ikään Mustan Neliön Jussi Laimio.

Aulanko Tower Trail sujui ilman suurempia haavereita, ja kisaamaan päästiin hienossa syyskuisessa kelissä. Reittimerkkaukseen oli tänä vuonna kiinnitetty entistäkin enemmän huomiota viime vuoden ilkivaltatapauksien jälkeen, ja tarkkaan merkitty reitti keräsikin kiitosta kilpailijoilta.  Pieni -noin viiden metrin- reittimuutos jouduttiin tekemään reitin loppupuolella kesken kisan, kun maa-ampiaispesäänsä puolustaneet ampiaiset aiheuttivat ikävyyksiä juoksijoille. Upea kisafiilis jatkui kuitenkin aamuvarhaisesta aina iltapäivään asti, kun viimeinenkin kilpailija otettiin raikuvin aplodein vastaan. Kiitoksia kaikille kilpailijoille, reittioppaille ja muille toimitsijoille, nähdään jälleen ensi vuonna!

Käärmeskalliolta näkyy kilpailun nimikkotorni, jonka ohi juostaan loppumatkalla. Kuva: JOA Photography

Teksti: Jussi Näri

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X