Erkkilä kuudes SkyRhunessa

Anna-Stiina Erkkilä päätti Golden Trail World Series -kautensa nousujohteiseen juoksuun ja parhaimpaan sijoitukseensa kansainvälisissä kisoissa etelä-Ranskan SkyRhunessa lauantaina. Kisan matkana on 21 km jolla 1700m nousua Rhune vuoren rinteillä. Kasvillisuus on täällä Pyreneiden pohjoisosassa erilaiset kuin Alpeilla mutta maisemat vaikuttavia. Rhunen huipulta, jonne juoksijat nousevat jyrkkää 700m nousua, avautuu panoraama mereen saakka. Reitin nousut ovat jyrkät ja alamäet tekniset.

Hellekeli vaikutti kisataktiikkaan. Kuva: Martina Valmassoi

Naisten kilpailun voittoon juoksu vakuuttavalla suorituksella alankomaalainen Nienke Brinkman, joka on vasta tänä kesänä siirtynyt maantieltä poluille. Miesten kisasta käytiin tiukkaa taistelua loppukilometreille saakka, mutta voiton vei lopulta espanjalainen Jan Margarit Sole ennen ranskalaista Johann Baujardia.

Erkkilä oli naisten kilpailun kuudes reilu 18 minuuttia voittajasta jääneenä. Alla suomalaisen kommentit hienon juksun jälkeen:

“Oli tiedossa että tulee kuuma päivä joten huolehdin erityisen hyvin nesteytyksestä sekä edeltävinä päivinä että kisapäivän aamuna. Kisa starttasi päivän kuumimpaan aikaan klo 14. Lähdin oman tuntuman mukaan suht rennosti liikkeelle enkä lähtenyt ryntäilemään vaikka monta naista ampaisi edelle. Tiesin että olosuhteet on raadolliset joten järkevällä juoksulla pääsisi varmimmin maaliin. Oma juoksu tuntui lähes läpi kisan todella vahvalta. Erityisesti juostavilla pätkillä tuntui suorastaan lennokkaalta. Reitti oli mukavan vaihteleva. Alamäet olivat todella teknisiä ja niissä saikin jalat ikäviä osumia terävistä kivistä. Nousu korkeimmalle huipulle oli juuri niin haastava ja raastava kuin uskalsi odottaa mutta aivan mieletön kannustus ihmiskäytävineen siivitti menoa.”

Erkkilä päätti GTWS kautensa hymyyn Kuva: Martina Valmassoi

Tavoitteena ollut Golden Trail World Series finaalipaikka jäi Anna-Stiinalta tällä kertaa haaveeksi. Tasaisesti kymppisakkiin juokseminen ei tänä vuonna riittänyt kokonaiskisassa 11 kärkeen, joka kutsutaan finaaliin. Finaalikilpailu juostaan lokakuun puolessa välissä El Hierrolla. Mutta Azoreilla Golden Trail National Series finaalissa lokakuun lopulla Erkkilä on mukana Mårten Boströmin kanssa Suomea edustamassa.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X