Voimaa Metsästä juostiin lasten ja nuorten psykiatrian hyväksi

Tampereella järjestettiin uusi Voimaa Metsästä polkujuoksutapahtuma lauantaina 16.10. Tapahtuman pääteemat olivat hyväntekeväisyys ja matalan kynnyksen polkujuoksutapahtuman tarjoaminen. Voimaa Metsästä-tapahtuma keräsi peräti 677 ilmoittautunutta, joka on varsin kova määrä uudelle tapahtumalle ja osoittaa sen, että kysyntää myös Tampereen alueella on omalle tapahtumalle. Tapahtuman järjestelyistä vastasi Tampere Trail Running (TTR) yhteisö ja järjestäjäkumppaneina olivat Aamulehti ja Tampereen Lastenklinikan tuki ry.

Hyväntekeväisyyttä juosten! Kuva: Marjo Lalli

Tapahtuman reitit suunniteltiin nimenomaan polkujuoksun ehdoilla, eli kokenut ratamestariryhmä laati reitit, jollaisilla he itsekin nauttivat juosta. Erityisesti 30km ja 18 km reitit saivat suorastaan loistavaa palautetta kokeneilta juoksijoilta. Reittimerkintöihin myös panostettiin, jolla haluttiin varmistaa ensikertalaisten positiivinen elämys lajin parissa. Samalla myös Kaupin maastoja haluttiin esitellä kattavasti osallistujakunnalle, eli reittien parhaat maastot mietittiin huolella ja latupohjia sekä teitä vältettiin mahdollisimman paljon. Tapahtuman matalan kynnyksen idean alleviivaamiseksi toimivat 6 km ja 12 km reitit, jotka olivat teknisyydessään pidempiä reittejä helpommat, mutta tarjosivat kuitenkin polkujuoksua parhaimmillaan. Tapahtuman teema innosti mukaan paljon osallistujia ja ei olekaan yllätys, että lyhyet reitit keräsivät isomman osanottajamäärän.

Osanottajamäärä ja saatu palaute alleviivaa sen, että Voimaa Metsästä -polkujuoksutapahtuma on tullut tapahtumakalenteriin pysyvästi, joka on Tamperelaisten koestama tapahtuma saanee ensi vuonna entistä laajemman osanottajajoukon toivottavasti ympäri maata!         

Reitit oli suunniteltu seuraamaan pikkupolkuja. Kuva: Jyri Jyrkkäranta

30 km kärkikolmikko naisissa oli Heli Sisto, Anni Antikainen ja Irene Vaara. Miehissä suunnistajana tunnettu Juho-Matti Taivainen oli nopein 2:25:56 ajalla ja Antti Järvinen sekä Alpi Tolvanen olivat kärkikolmikossa.

Naisten 18 km radan kiersi vauhdikkaimmin Hanna-Leena Tuupanen ja miehet Verneri Teppo, jonka aikaa 1:21:54 voidaan pitää varsin kovana poluille!

Naisten 12 km kärkitaistelu oli tiukka Selja Kaartisen viedessä voiton Suvi Asikaisen edellä. Miehissä Petteri Retkin oli nopein. 6 km matkalla nopein oli Jämsän juniorisuunistaja Elli Taini ja miehissä Alexej von Bagh.

Tapahtuman sivut sekä tulokset ja laaja kuvagalleria löytyvät osoitteesta: https://voimaametsasta.fi/

https://www.facebook.com/voimaametsasta
https://www.instagram.com/voimaametsasta/

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X