Merrell Moab Flight

Merrellin Moab sarja pitää sisällään erilaisia ulkoilu- ja retkeilykenkiä.
Vauhdikkaampaan luonnossa etenemiseen sarjasta löytyy Moab Flight polkujuoksukengät.

Ensivaikutelma mustanharmaita kenkiä esille otettaessa on tyylikkyys. Näitähän voi käyttää vaikkapa toimistotyössä työkenkinä. Oranssi on vaihtoehtovärinä räväkkyyttä hakeville. Kenkiä jalkaan sovittaessa tulee jämäkkiin polkujuoksukenkiin tottuneelle testaajalle ihmetys. Nämä ovat jopa tossumaiset, tai vähintään ulkoilukenkämäisen leppoisan mukavat. Usea testaaja kokeekin kengät ensituntuntumalla erittäin kevyiksi ja yksi mainitsee että varpailla on hyvin tilaa kun lesti ei ole liian kapea. Kenkä tuntuu useimpien mielestä jo ensimmäisellä juoksulla hyvältä ja pitokin tuntuu melko vahvalta.

Aloittelevan polkujuosuharrastajan testissä kenkä sopii enemmän tasaisemmille poluille kuin haastavampaan maastoon. Myös tiellä vaimennus riittää ja näillä kengillä voi yhdistää tielenkit ja helpot polut. Testaajille ei tullut kenkää käytettäessä hiertymiä tai rakkoja.

Merrel Moab Flightin pohjakuviointi on maltillisesti kuvioitu.

Käyttötarkoitus

Vaimennusta löytyy polkujuoksutarpeisiin hyvin. Kannan kohdalta pohjan paksuus on 29mm ja päkiältä 19mm. Iso 10mm droppi jakaa taatusti mielipiteitä. Iso droppi tuo askelluksesta helposti kantapainotteista, ja voi aiheuttaa joillekin säärien etuosan vaivoja, mutta toisaalta yhdistettynä taipuisaan pohjaan, saa kengän haluamaan eteenpäin rullaavaan liikkeeseen.

Nappulat pohjassa ovat maltillisen kokoisia mutta niitä on runsaasti ja Vibram-kumi on pitävä. Reilusta vaimennuksesta huolimatta kiertolöysä pohja on hyvin tunnokas, ja terävät kivet tuntuivat välillä jopa häiritsetsevästi läpi yhdellä testaajista herkässä jalkapohjassa. Kengän kärjessä on suoja kiviin potkijoita ajatellen.

Yhdellä testaajista oli pahoja ennakkoluuloja Merrellin nauhoista. Ensilenkki Moab Flighteilla karisti huolet tästä. Nauhat ovat täysin kierrätetyt, laadukkaat ja pysyvät nykyaikaisten polkujuoksukenkien tapaan hyvin kiinni, mutta nauhat kannattaa silti laittaa tuplasolmuun. Onneksi iltti on paksu, eikä ylikireälle vedetty solmu paina jalkaa.

Tietty tossumaisuus kengissä toi ongelmia yhdelle testaajalle etenkin alamäissä ja hyvin teknisillä poluilla. Jalka ei pysynyt jämäkästi paikallaan ja varpaat painuivat liikaa kengän kärkiin. Se aiheuttaa ongelmia etenkin pidemmillä matkoilla. Teknisillä poluilla kenkä ei toisen testaajan mielestä ole omimillaan ja kengän ulkoilukenkämainen mukavuuden sijaan olisi kaivannut jämäkkyyttä ja tukea kengältä. Parhaimmillaan kenkä tuntuu olevan simppelissä maastossa, kuten neulaspolulla, hiekkatiellä ja nurmikolla. Vähänkin teknisemmällä polulla 10 millimetrin droppi ei enää tarjoa samanlaista tuntumaa maahan kuin tasaisella, jota yksi testaaja piti tärkeänä ominaisuutena polkujuoksukengälle. 

Merrellissä on kantapäässä spoileri joka parantaa kengän rullaavuutta.

Kenkä sopii helpompiin polkuihin ja satunnaisia polkupätkiä sisältäviin tielenkkeihin.
Vaimennus on riittävä reilun tunnin lenkeille. Yksi testaaja tunsi tärähdykset läpi 1,5 tunnin kohdalla ja koki siten vaimennuksen riittämättömäksi pitkille lenkeille.

Tämänkin kengän osalta on vahva suositus kokeilla kenkää kaupassa. Tämä on all-around kenkä peruslenkkeihin helppokulkuisille poluille, hiekkateille ja jopa asfalttisiirtymille. Kenkä on hinnaltaan keskitasoa ja tarjoaa siten hyvää vastinetta rahoille. Jämäkkiin polkujuoksukenkiin tottuneille lajin harrastajille Merrell Moab Flightin erilaisuus on taatusti ainakin helposti havaittava.

Tekniset tiedot

Droppi: 10mm
Paino: 300g
Hinta: 140 €

Trailrunning Finland arvio

Testaajat: Polkujuoksun harrastaja, aloitteleva polkujuoksun harrastaja, kilpajuoksija
Tuotteella juostut kilometrit: 220 km

Ulkonäkö
Istuvuus
Pito
Vaimennus Rullaavuus

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X