Asics Fuji Lite 2

Kierrätysmateriaalista valmistettu Asics Fuji Lite 2 herättävät huomiota pirteällä värityksellään. Kenkä istui testaajien jalkaan hyvin ja tuntui todella kevyeltä (255 g) juostessa. Varvastilaa on sopivasti ja kantapää asettuu tukevasti kuppiinsa. Kenkien heijastavat yksityiskohdat näkyvät pimeässä ja erityisesti talvella hyvä lisä pimeän lenkkeihin.

Asics Fuji Lite 2 on pirteä ilmestys, kuvassa naisten väritys.

Flytefoam takaa hyvän juostavuuden

Pehmeän kengät välipohja on valmistettu Flytefoamista, joka varmistaa hyvän vaimennuksen ja palauttaa energian hyvin ja paino jakautuu koko jalalle. Kenkä tuntuu juostessa todella napakalta ja vaimentaa iskutusta poluilla ja maantiellä hyvin. Kengän yläosan verkkomateriaali on tiukka ja napakka, joka sopii hyvin testaajien jalkaan ja samalla pitää jalan paikoillaan kengässä. Jalkapöydän kohdalta kenkä on ehkä hitusen matala yhdelle testaajalle mutta ei haitannut istuvuutta tai painanut mistään.

Kengän parhaita puolia on rullaavuus. Kengällä juoksee mielellään vauhdikkaampia vetoja myös asfaltilla ja hiekkatiellä. Kenkä palauttaa energian hyvin ja voin kuvitella, että neulaspoluilla nämä suorastaan liitävät. Vaimennus on keskitasoa, mutta riittävä testaajan tekemille lenkeille (10-15 km). Ultramatkoille en kengällä lähtisi, puolimaraton on aika lailla maksimimatka.

Kenkä ei ole vedenpitävä eikä edes vettä hylkivä. Verkkomateriaalin ansiosta kenkä hengittää ja kuivuu hyvin, sillä poluilla ei kenkien kastumista voi välttää.

Asics Fuji Lite 2 miesten värityksessä

Pito jakoi mielipiteitä

Kengän ulkopohjassa on käytetty Asics Grip– tekniikkaa, joka antaa ainakin yhden testaajan mielestä erinomaisen pidon kengälle. Testaajat juoksivat kengällä pääosin talvisilla poluilla ja hiekoitetuilla kaduilla. Kovassa lumessa kenkä piti suhteellisen hyvin. Vähänkään kosteammilla tai jäisemmillä alustoilla kenkä alkoi toisen testaajan mielestä lipsua enemmän verrattuna parin muun valmistajan kenkään. Nastoja ei tarvitse, sillä pohjan kuviot takaavat pehmeällä lumella hyvän pidon. Kengän pitävyydestä kallioilla ei testaajat saaneet vielä talvisista keleistä johtuen kokemusta.

Nauhat saa mukavasti piiloon iltin taskuun. Suosittelemme silti nauhoihin tuplasolmua, sillä vähänkään kovemmassa vauhdissa yksinkertainen solmu ei tahdo pitää.

Neutraali, ketterä menopeli

Tämä kenkämalli on suunniteltu neutraaliin pronaatioon ja toimi testaajilla täydellisesti. Maaston muodot tuntuvat jalan alla, mutta eivät häiritsevän kovilta. Talviaikaan kuitenkin pahimmat juurakot ovat lumen alla ja kesällä kivet ja kalliot kuluttavat kenkiä enemmän. Varvassuoja ei tunnu niin jämerältä kuin joillain muilla merkeillä, mutta sen suojaavuudesta eivät testaajat saaneet vielä tarkempaa käsitystä.

Kaikkiaan Asics Fuji Lite 2 on nopea kenkä ja hyvin lähellä vastaavia katutossuja. Tällä voi kuvitella kellottavansa hyviä aikoja nopeilla poluilla. Teknisillä poluilla ja märissä olosuhteissa kenkä ei ole parhaimmillaan. Kenkä vaikuttaa kestävältä, joten tästä saattaa olla iloa pitkäksi aikaa.

Asics Grip -tekniikka takaa pidon ylä- ja alamäissä.

Tekniset tiedot

Paino: 224g Droppi: 4mm Päällinen: Verkko, kangas Välipohja: Valmistettu kierrätysmateriaalista Flytefoamista, joka varmistaa hyvän vaimennuksen kenkään Ulkopohja: Käytetty Asics Grip– tekniikkaa, joka varmistaa pidon ala- ja ylämäissä. Käyttötarkoitus: Juoksu maastossa, poluilla, asfaltilla ja sopii myös talvijuoksuun. Suositushinta: 129€

Arvio

Testaaja: Polkujuoksun kilpaharrastaja ja aktiiviharrastaja Tuotteella juostut kilometrit: 125 km

Istuvuus:   

Ulkonäkö: 

Pito:           

Vaimennus: 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X